Kudret Havuzu´nda sezon açıldı

Tohma Kanyonu içerisinde doğal kayaların arasında hizmet veren Kudret Havuzu´nda yaz sezonu açıldı.

Kudret Havuzu´nda sezon açıldı
Gündem 23.05.2016 17:20:07 9275 0

 

Tohma Kanyonu içerisinde doğal kayaların arasında hizmet veren Kudret Havuzu´nda yaz sezonu açıldı.

Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından belirlenen proje doğrultusunda, doğal taşlar kullanılarak yenilenen Kudret Havuzu, sıcak havalarla birlikte serinlemek isteyenlerin ilçedeki en önemli adresi olarak hizmet vermeye başladı.

Yılın dört mevsiminde 22 santigrat dereceyle dakikada 11 ton suyun kaynadığı kaya membalı Kudret Havuzu, ilçedeki Hulusi Efendi Vakfı tarafından yenilenerek havuzun tamamı güvenlik kameraları ile donatıldı.

80, 120 ve 150 santimetre derinliğindeki bir birine bağlantılı üç havuz da doğal yapıya uygun fayanslarla kaplandı. 600 metrekarelik bir alandan oluşan Kudret Havuzu, güneşlenmek isteyenler için de 400 metrekarelik alanı bulunuyor.

Havuz yönetiminden yapılan açıklamada, yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekleyen Kudret Havuzu´nun, daha çok kişiye hizmet verebilmesi için yeni çalışmalar yapıldığı ifade edildi.

Her kesime hizmet etmesi için Çarşamba gününün bayanlar günü olarak belirlendiği, sabah saat 09.00 dan akşam 17.00 kadar hizmete vereceği bildirildi. 

Ramazan ayında misafirlerini ağırlayacak olan Kudret Havuzu, iftardan sonra yüzmek ve spor yapmak isteyen vatandaşlara gece 23.00´a kadar hizmet verecek. 


Anahtar Kelimeler: Kudret Havuzu sezon açıldı