Kanserde erken teşhisin önemini anlatıyorlar

KETEM ekiplerince kanser hastalığı, risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleriyle alakalı bilgi ve eğitim veriliyor.

Kanserde erken teşhisin önemini anlatıyorlar
Gündem 29.11.2023 09:37:00 2910 0

Darende Toplum Sağlığı Merkezine bağlı KETEM ekiplerince kanser hastalığı, risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleriyle alakalı bilgi ve eğitim veriliyor.

Sağlıklı yaşam şartlarına yönlendirmek amacıyla çalışmalar yürüten TSM ekipleri, ilçe genelinde ve kırsaldaki yaşayan vatandaşlara, rahim ağzı, meme ve kalın bağırsak kanserlerine karşı erken teşhisin önemini anlatıyor.

TSM’de görevli Ebe İlknur Doğru, Ebe Yasemin Efe ve Ebe Zeynep Işık Aslan tarafından Aile Destek Merkezindeki kursiyerlere ve okullarda verilen eğitimlerde, kanserden korunma metotları, kanserin neden kaynaklandığı, genel şekilde kanserin kontrol altına alınması ve kanser hastalıkları hakkında bilinçlendirme yaparak erken kanser tanısının önemi vurguladı.

Ekipler ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından kanser ile mücadele için kurulmuş olan ve ücretsiz olarak hizmet veren KETEM'in (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Öte yandan TSM tarafından verilen bilgiye göre, isteyen herkes kendi aile hekimlerinden ve TSM Ketem biriminden danışmanlık alabilirler.