Hemşehrimiz 3 günlüğüne milyoner oldu

Ankara´da yaşayan hemşehrimiz Mustafa Güneş, hesabına yanlışlıkla yatan 9 milyon 609 bine dokunmayarak ?örnek bir Darendeli? olarak durumu bankaya bildirdi.

Hemşehrimiz 3 günlüğüne milyoner oldu
Gündem 17.04.2019 11:39:08 2619 1

 

Ankara´da yaşayan hemşehrimiz Mustafa Güneş, hesabına yanlışlıkla yatan 9 milyon 609 bine dokunmayarak ?örnek bir Darendeli? olarak durumu bankaya bildirdi.

Ankara´da kamu kurumunda mühendis olarak çalışan hemşehrimiz Mustafa Güneş (55), geçen 5 Nisan Cuma günü, cüzi miktar parası bulunan banka hesabını kontrol ettiğinde, 9 milyon 609 bin 596 lira 76 kuruş olduğunu gördü. Hafta sonunu ´milyoner´ olarak geçiren evli ve 3 çocuk babası Güneş, pazartesi günü bankaya gidip hatayı düzelttirdi.

Gölbaşı ilçesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Mustafa Güneş, 5 Nisan Cuma günü, cüzi miktar parası bulunan banka hesabını internet bankacılığı sisteminden kontrol etti. Güneş, hesabında 9 milyon 609 bin 596 lira 76 kuruş olduğunu görünce şaşkına döndü. Güneş, bir hata yapıldığını ve bunun banka tarafından düzeltileceğini düşünerek bekledi. Hafta sonunu ´milyoner´ olarak geçiren Güneş, 8 Nisan Pazartesi sabahı kontrol ettiği hesabında herhangi bir değişiklik olmadığını görünce, öğleye doğru bankaya gitti. Güneş, banka müdürü ile görüşüp durumu anlattı.

Sistem hatası

Yapılan incelemede bir sistem hatası sonucu Güneş´in hesabına paranın aktarıldığı belirlendi. Bankada yaklaşık 1 saat süren işlemlerin ardından hata düzeltildi ve Mustafa Güneş´in hesabındaki para geri alındı.

"Tedirgin oldum"

Güneş, ?1 saat içinde milyoner olmaktan çıkıp, memuriyet hayatıma geri döndüm. 3 günlüğüne milyoner oldum. Ama bu süre içinde birçok duyguyu yaşadım. Tedirgin oldum; çünkü art niyetliler bilse ve peşime düşseler diye bunun tedirginliğini yaşadım." dedi.

"Hala gülüyorum"

İnternet bankacılığı sisteminde ´geçmiş işlemler´ bölümünde hesabına yatırılan paranın hala göründüğünü anlatan Güneş, "Hesabımda 9 milyon 609 bin 596 lira 76 kuruş rakamı, ´geçmiş işlemler´ bölümünde hala görünüyor. Geçmiş işlemlere baktığım zaman hala gülüyorum" diye konuştu.