“Hayır Çarşısı Panayırı” Dualarla Açıldı

“Türkiye’nin Renkleri Hayır Çarşısı Panayırı” dualarla açıldı.

“Hayır Çarşısı Panayırı” Dualarla Açıldı
Gündem 30.06.2023 20:44:00 3630 0

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından uzun yıllardır geleneksel hale getirilen “Türkiye’nin Renkleri Hayır Çarşısı Panayırı” dualarla açıldı.

Hulûsi Efendi Vakfı’nın faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla yurdun dört bir yanından getirilen yöresel ürünler, 2 gün sürecek hayır panayırında satışa sunuldu.

İlçe Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, Belediye Başkanı İsa Özkan ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş’in katılımıyla panayırın açılışı yapıldı.

Semaver, ahşap oymacılığı, cam, el işlemesiyle yapılan sanatsal çalışmalar, halı, hazır giyim ve gıdanın yanı sıra panayırda yöresel yemekler de satışa çıkarıldı. Farklı illere ait lezzetlerin vatandaşların beğenisine sunulduğu panayır, ilk günden yoğun ilgi gördü.

Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyarete gelen vatandaşlar tarafından büyük beğeni gören Panayır, 2 gün boyunca açık olacak.

Kayseri’den ziyarete gelen Efe Türkoğlu, Türkiye’nin birçok iline ait yöresel ürünleri bir arada bulmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bugün ailemle Somuncu Baba Külliyesi’ne ziyarete gelmiştim. Hayır Çarşısı Panayırı, görünce gelip eşimle gezdim. Harika tertip düzen ve temizlik var. Biz yöresel ve daha çok organik ürünleri sevdiğimiz için farklı illerimize ait reyonlardan yöresel gıdalar ve yaşam malzemeleri aldık. İlk defa böyle bir hayır çarşısı gördük, insanların samimi olması çok hoşuma gitti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Ürünler hem çok kaliteli hem de çok uygun”

Ankara’dan ziyarete gelen Şeyma Orcan da ürünlerin çok kaliteli ve uygun olduğunu anlatarak, “Şu hayat pahalılığında insan hayatını kolaylaştıracak bu hayır çarşısını açanları tebrik ediyorum. Mağazalarda alamayacağımız kıyafetler uygun fiyatlara satılıyor ve çok iyi markalar. Bu tarz organizasyonlarda el emeği göz nuru ürünleri bulmak aslında birazda nasip işi olduğuna inanıyorum. Aradığım almam gereken ne varsa hepsi burada buldum. Somuncu Baba’nın bereketi ile alışverişimi tamamladım. Mutlaka herkesin görmesini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

40 aşkın ilimize ait standın bulunduğu “Türkiye’nin Renkleri Hayır Çarşısı Panayırı” 2 gün süre boyunca sabah 8’den akşam 19’a kadar açık kalacak.