Hacı Naciye Ateş Okulları bilim şenliği yoğun ilgi gördü

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları tarafından bu yıl 7’cisi gerçekleştirilen “Bilim, Sanat ve Spor Şenliği” büyük ilgi gördü.

Hacı Naciye Ateş Okulları bilim şenliği yoğun ilgi gördü
Gündem 13.05.2022 15:54:00 4512 0

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları ve İnönü Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü işbirliğinde bu yıl 7’cisi gerçekleştirilen “Bilim, Sanat ve Spor Şenliği” büyük ilgi gördü.

Okulun bahçesinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Dr. Şaban Yılmaz, öğrencilerin bilime, sanata ve spora olan ilgilerini arttırmak ve derslerinde öğrendiklerini uygulama imkan vermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Yılmaz, proje çalışmalarında emeği geçen, İnönü Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü hoca ve öğrencileri ile ilçe protokolüne teşekkür ederek, “Öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara olan ilgisini arttırmayı amaçlayan şenliğimiz, yeteneklerini geliştiren, kendini toplum önünde rahat ifade eden ve kendine her daim güvenen geleceğin mucitlerini yetiştirmeyi hedeflemiştir.” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Ahmet Gültek de bilim şenliklerinin, öğrencilerde bilimsel merakı uyandırma ve yeni yaratıcı fikirlerin üretimine katkı sağlamak adına çok önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek bu yıl 7’cisi gerçekleştirilen “Bilim, Sanat ve Spor Şenliği”nin açılışı yapıldı.

Ziyaretçi ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, deneyler ve görsel şovlar çocuklardan büyük beğeni aldı. Fen bilimleri, görsel sanatlar, farklı fizik, kimya ve biyoloji deneyleri de öğrenci ve ziyaretçiler tarafından ilgi ile gözlemlendi.

Etkinlik kapsamında okul öğrenci ve velileri, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Şenliğe ilçe Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Atıcı, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ufuk Kale, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Müftü Muhammed Yusuf Yaşar, Hulusi Efendi Vakfı Genel Müdürü Resul Kesenceli ve çok sayıda vatandaş katıldı.