Emekli İl Müftüsü 70 Yaşında Hafız Oldu

Emekli il müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, kendi çabalarıyla hafız olmayı başardı.

Emekli İl Müftüsü 70 Yaşında Hafız Oldu
Gündem 18.07.2023 17:43:00 4237 0

İlçemizde 70 yaşında hafızlık eğitimi alan emekli il müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, kendi çabalarıyla hafız olmayı başardı.

Gümüşhane İl Müftülüğünden emekli olduktan sonra Kur'an-ı Kerim okumaya daha fazla vakit ayıran Aktaş, 4 yıllık planlı çalışmayla Kur'an'ı tamamen ezberlemeyi başardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı hafızlık imtihanında başarılı olan Aktaş, sonuçların açıklanmasının ardından hafızlık belgesini Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş’ten aldı.

Hafızlık hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Aktaş, “Henüz daha çok genç yaşlarda İstanbul’da görev yaparken bir vesile Hulusi Efendi Hazretleriyle tanıştık. Bana o zaman “Hafız” diye hitap etti. Sonrasında görüştüğümüz yıllarda ise “Hafızım” derdi. Tabi aradan yıllar geçti. Hulusi Efendi Hazretleri rahmeti rahmana kavuştu. Ben birçok il ve ilçede müftülük yaptıktan sonra emekli oldum. Lakin merhum Hulusi Efendinin “Hafızım” sözü her aklıma gelişinde beni derinden üzüyordu.  Bir sabah ‘bismillah’ diyerek hafız olmaya niyet ettim.” dedi.

Dört yıl gibi bir süre kendini Kur’an’a adadığını anlatan Aktaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur’an Kursu’na 66 yaşında başvurumu yaptım. 13-14 yaşındaki öğrencilerle birlikte hafızlık eğitimi aldım. Tabi benim yaşımda birinin böylesi bir eğitim alması bayağı zor oldu. Zaman zaman 11-12 saat aralıksız ezber yaptım. Sağlık sorunları yaşamadan çok şükür 4 yılda kursu bitirdim. Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nde hafızlık icazeti imtihanına girdim. Oradakiler emekli il müftüsü olduğum için çok şaşırdılar. Darende’den geldiğimi öğrendiklerinde ayrı bir muhabbet göstererek tebrik ettiler. Genç kardeşlerim gibi bana sorulan tüm sorulara cevap vererek sınavı kazandım.” diye konuştu. 

“Yarım asır sonra söz yerini buldu.”

Hulusi Efendi’nin sözünü yarım asır sonra yerine getirdiği için büyük bir bahtiyarlık yaşadığını kaydeden Hafız Aktaş, “Yarım asrı aşkın bir süre sonra Hulusi Efendi hazretlerinin “Hafızım” sözünü gerçekleştirmek benim için çok büyük bir nişan oldu. Hem de kendisinin adını taşıyan kurstan mezun olmuş oldum, bu da yine benim için ayrı bir onurdur.” şeklinde konuştu.

 Yılın belirli kısmını Darende’de diğer kısmını ise İstanbul ve Sakarya’da geçiren Aktaş, göstermiş olduğu azim ve gayretiyle genç nesillere örnek oluyor.


Anahtar Kelimeler: Emekli Müftüsü Yaşında Hafız