Devasa yarıklar, afetin boyutunu gözler önüne serdi

Sayfiye Mahallesi’ndeki kayısı bahçesinde ve dağda yarıklar oluştu.

Devasa yarıklar, afetin boyutunu gözler önüne serdi
Gündem 2.03.2023 17:23:00 3342 0

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ilçemiz Sayfiye Mahallesi’ndeki kayısı bahçesinde ve dağda yarıklar oluştu.

Darende, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen yerler arasında bulunuyor.

Depremler, ilçemiz kırsalında bulunan birçok mahallede hasara neden oldu. 

İlçe merkezine yakın konumdaki Sayfiye Mahallesi'nde ise kayısı bahçesinde ve dağda yarıklar oluştu. Dağdan kayaların düştüğü mahallede bazı yerlerde toprak kayması olduğu görüldü.

- "Daha önce burada böyle bir şey görmedik"

Mahalle sakinlerinden Ahmet Kul, gazetemiz muhabirine, 6 Şubat'ta büyük bir uğultu duyduklarını, sonrasında sarsıntının gerçekleştiğini ifade etti.

Depremin etkisiyle dağda büyük yarık oluştuğunu, adeta dağın iki bölüme ayrıldığını anlatan Kul, "Bu heyelan değil, depremin etkisiyle bu hale geldi. Biz daha önce burada böyle bir şey görmedik. Buradan düşen kayalar da mahalleye yuvarlandı." dedi.

Mahalle sakinlerinden Sebati Boyraz da "İkinci depremden sonra dağ yarıldı ve büyük kaya parçaları mahalleye düştü. Düşen kaya parçaları yol, ağaç ve bahçelere zarar verdi. Allah'a şükür can kaybına yol açmadı." diye konuştu.

Hasan Polat ise "Karşı dağdan ateş topu mu diyeyim, yıldırım mı diyeyim, şimşek mi diyeyim öyle bir şey sanki tepenin yamacında boşaldı. Ondan sonra deprem yavaşladı ve durdu." ifadelerini kullandı.