Yeni santrale tepki

Yeni santrale tepki

Yeni santrale tepki
Gündem 5.04.2010 13:08:00 2470 0

Son yıllarda akarsular üzerine santral kurarak enerji üretme projeleri çoğalmaya başlayınca sektör firmaları gözünü doğal mekanlara dikti. Darende’nin Hacılar Mahallesi Kısık mevkiine bir firmanın enerji santrali kurmak için fizibilite çalışması yapmasına karşı çıkan vatandaşlar, aynı zamanda doğal sit alanı olan bölgenin ekolojik yaşam ortamının bozulacağı endişesini taşımaya başladı.

Bölge halkı, doğal güzelliği ve sakin ortamıyla ilçedeki cazibe merkezlerinden birisi olan Hacılar Mahallesinde Tohma’nın üzerine santral kurma fikrine karşı çıkarak firmanın başka bir yerde bu düşüncesini hayata geçirmesini istedi.

Çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, Somuncu Baba Külliyesi’nin hemen üzerinde bulunan alana yapılması planlanan santralin turizmi de ciddi bir şekilde etkileyeceği yönünde fikirlerini beyan eden vatandaşlar, “Türkiye’de o kadar akarsu varken, burayı tercih etmeleri Darende’deki doğal yaşam alanları ve turizm bölgelerini etkileyecektir. Bıraksınlar Tohma özgür aksın, aksi halde ayaklanarak bu işi engellemek için her türlü girişimi başlatır ve Tohma’nın, Hacıların, Zaviye Mahallesinin doğal güzelliğinin bozulmasına müsaade etmeyiz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: