Sekman Memleket baba gibidir

Sekman Memleket baba gibidir

Sekman Memleket baba gibidir
Gündem 15.10.2009 14:53:00 2757 0

Erzincan’da avukatlık yapan hemşehrimiz Hamit Sekman uzun yıllar sonra ziyaret ettiği Darende’yi oldukça değişmiş ve gelişmiş olarak bulduğunu söyledi. Memleketi babaya benzeten Sekman, nüfus cüzdanında Darende yazan herkes memleket ziyaretini yapması ve çocuklarına tanıtması gerektiğini belirtti.

Erzincan’daki ofisinde ziyaret ettiğimiz Sekman, son yıllarda özellikle turizm alanında büyük bir gelişme gösteren Darende’nin değişik çevreler tarafından yoğun olarak ziyaret edilmesinin ilçe adına güzel bir gelişme olduğunu bildirdi.

Uzun bir aradan sonra ziyaret ettiği Darende’nin Somuncu Baba Külliyesi başta olmak üzere gezip görülecek yerlerinin yapılan düzenleme çalışmaları ile örnek bir sosyal alana dönüştürüldüğünü ifade etti. Darende’yi çocuklarına tanıtarak memleket bağlarının kopmamasını sağladığını belirten Hamit Sekman gurbette yaşayanların mutlaka zaman ayırarak Darende ziyaretini sürdürmesi gerektiğini vurguladı. Sekman; “Yaşayan yakını olmasa bile nüfus cüzdanında Darende yazan herkes memleket ziyaretini yapmalı, çocuklarına, arkadaşlarına tanıtmalıdır. Çünkü memleket baba gibidir, sevmemek olmaz. Son yıllarda Darende’de konaklama ve sosyal alanların yapılması ile rahat bir şekilde zaman geçirecek duruma gelmiştir. Gelen ziyaretçilerin artmakta olduğunu görmek bizleri gururlandırmaktadır” dedi.

Darende’nin Aşağıulupınar Beldesinde 1962 yılında Fahri Sekman’ın oğlu olarak dünyaya gelen Hamit Sekman, 1986 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1989 yılında ailesinin yaşadığı Erzincan’da avukatlık yapmaya başlayan Sekman, Noterlik Belgesi de aldı. 2004-2008 yılları arasında 2 dönem Erzincan Baro Başkanı olarak görev yapan Sekman evli ve 3 çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler: