Komedi gibi onarım

Komedi gibi onarım

Komedi gibi onarım
4.09.2009 16:36:00 2307 0

Darende’de 2008 yılında onarılan tarihi Nadir Köprüsü’nün girişi, bölünmüş yol çalışmaları kapsamında yol kodunun altında kaldı.

Karayolları 8. Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş yaptığı açıklamada doğuyu batıya bağlayan Malatya-Kayseri karayolunun bölünmüş yol olarak projesinin hazırlanması ve ihale edilmesinin ardından Darende’deki tarihi Nadir Köprüsünün onarım işinin yapıldığını, köprünün karayolu tarafındaki bir kısmının çok eskiden toprağın altında kalması ve onarım sırasında bunun belirlenmemiş olmasından dolayı köprünün yolla olan bağlantısını şartlara göre ayarlanacağını bildirdi.

Turan Gülhaş, bölünmüş yol projesinin önceden hazırlanmış olması ve etraftaki yapı itibariyle değişiklik yapılması mümkün olmadığından belirlendiği şekliyle uygulanacağını ve tarihi köprüye girişin tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra uygun bir şekilde verileceğini ifade etti.

Çalışma bitince düzenleme yapılacak

Gülhaş; “1596 yılında yaptırıldığı bilinen ve Darende’deki en eski köprü olan Nadir Köprüsü aslına uygun olarak 3 gözlü haliyle yeniden inşa edildi. 3.5 metre sırt genişliği olan ve 16.5 metre uzunluğundaki köprü halen yapımı devam eden bölünmüş yol çalışması projesiyle uyum sağlamadı. Proje ve onarım çalışmaları sırasında köprünün bir kısmının toprağın altında kaldığı ve 2 gözlü olan eserin aslında 3 gözlü olduğu tespit edilerek köprü yeniden inşa edildi. Devam eden yol yapım çalışmalarında köprü yol kodunun altında kaldığından çalışmalar tamamlandıktan sonra sadece yayaların kullanacağı köprüye giriş uygun bir şekilde düzenlenecek. Uzman arkadaşlarımız bu konuda bir çalışma yaparak yol yapım çalışmaları tamamlandıktan sonra köprünün giriş ve kullanımına uygun bir teknik düzenleme yapacak” dedi.

Araç trafiğine kapalı

Tarihi köprülerin araç trafiğine açılmayacağını sadece yayaların kullanımına sunulacağını kaydeden Gülhaş; “Tarihi köprülerimizi korumak ve sahip çıkmak adına sadece yaya trafiğine açacağız. Bölge halkı araçlarıyla etraftaki diğer köprüleri kullanarak ulaşımlarını sağlayacaktır. Zaten bu tür eserler günümüz koşullarında ağır şartlara maruz kalırsa yeniden tahrip olur” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: