Darende Lisesinin başarısı

Darende Lisesinin başarısı

Darende Lisesinin başarısı
Gündem 19.12.2007 22:40:00 4505 0

Malatya’da Liselerarası Güreş İl Şampiyonası Grekoromen bölümünde takım halinde birinci olan Darende Lisesi, bölge yarışmalarında da şampiyonluk elde etti fakat maddi imkânsızlıklar nedeniyle Türkiye Şampiyonasına katılamadı.

Malatya’daki şampiyonluğun ardından Darende Lisesi öğretmen ve güreşçi öğrencilerini Darende Kaymakamı Vural Karagül, makamında kabul etti.

15 lisenin katıldığı müsabakalar sonunda, takım halinde birinci olan Darende Lisesi Okul Müdürü Sami Ulu, öğrencileri çalıştıran Beden Eğitim Öğretmeni Hüseyin Kutlu ve öğrenciler başarı ve kazanmanın haklı gururu ile Kaymakam Vural Karagül’ü ziyaret ettiler.

Şampiyonların ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Vural Karagül, ata sporu güreşin her zaman desteklenilmesi gerektiğini söyleyerek Darende’nin bu konuda son zamanlarda iyi durumda olduğunu ifade etti. Kaymakam Karagül; "Darende, Zengibar Karakucak Güreşleriyle ülke genelinde adını duyuran bir ilçemizdir. Darende geçmiş zamanlarda büyük pehlivanlar çıkartmıştır. Bu başarımız okullarımızdaki öğrencilerimizin desteği hocalarımızın gayretli çalışmalarıyla devam etmektedir. Başarının her zaman destekçisi olacağız. Bu gün burada takım halinde Malatya 1. olan güreşçi Darende Lisesi öğrencileri ile beraber olmanın ne kadar gurur verici olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez. İnşallah onların bölge ve ülke genelinde yapılacak müsabakalarda derece almalarını bekliyoruz. İlçemizin adını duyuran, Güreş veya başka dallarda derece alan veya başarı gösteren ilçedeki diğer okul veya kurumlarımızı da desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Şampiyonaya gidemediler

Malatya’da takım halinde birinci olan ve 23 ilin katıldığı K.Maraş Bölge yarışmasında da şampiyonluklar elde eden Darende Lisesi Güreş Takımı, Ordu’da yapılan Türkiye Şampiyonasına katılamadılar.

Kahramanmaraş’ta yapılan bölge müsabakalarında Cemil Kaya 96 kiloda birinci, Yusuf Işık’ta 66 kiloda üçüncü olurken 85 kiloda güreşen İsmail Emre Doğan’da sakatlanarak güreşleri yarıda bıraktı.


Anahtar Kelimeler: