Bayram buluşturdu

Bayram buluşturdu

Bayram buluşturdu
Gündem 17.01.2009 18:32:00 1994 0

Kurban Bayramının ikinci günü Darende’de yapılan resmi bayramlaşma, yerel yöneticiler, siyasiler, sivil toplum kuruluş yöneticileri, esnaflar ve vatandaşları bir araya getirdi.

Bayramlaşmaya Darende Kaymakamı Vural Karagül, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Engin Eroğlu, Belediye Başkanı Memduh Önal, Cumhuriyet Savcısı Sibel Çetin, Mülkiye Müfettişi Süleyman Yıldırım, resmi kurumların müdürleri, Hulûsi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli, Belediye Başkan aday adayları, siyasiler, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eski binada son bayramlaşma

Darende’deki bayramlaşma sırasında ilk toplantı Belediye’de yapıldı. Belediye Başkanı Memduh Önal, meclis üyeleri, çalışanlar ile Belediye eski Başkanı Abdullah Karakurt’un katıldığı törende bayramlaşılarak sohbet edildi. Belediye Başkanı Memduh Önal önümüzdeki günlerde SGK’na tahsis ettikleri binadan taşınacakları için “Bu binada son kez bayramlaşıyoruz” dedi. Heyet daha sonra Öğretmenevinde yapılan törene katıldı.

Gönül alma fırsatı

Öğretmenevindeki törende bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Vural Karagül; “Sevginin, birliğin ve barışın günleri bayramlarımız, birlik, beraberlik ve paylaşmak gibi özel kavramları bizlere yoğun bir şekilde hissettirmekte, manevi yapımızın olgunlaşmasına vesile olmaktadır” dedi. Karagül konuşmasının devamında şöyle dedi; “Bireyleri birbirine yakınlaştıran, sıkıntılarından uzaklaştırıp hayatlarına umut ve sevgi aşılayan bayramlarda, günlük yaşam içerisinde yeteri kadar hayatımıza yansıtamadığımız paylaşma, ziyaret etme, gönül alma gibi duyguları doyasıya yaşama fırsatına erişiriz”

Sevinçler paylaşılmalı

Bayramların hayat şartlarının getirdiği tüm zorluklara rağmen, kırgınlık ve küskünlüklerin unutulup, dostluk-kardeşlik, sevgi-saygı, yardımlaşma ve dayanışmanın canlı tutulduğu özel günler olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Memduh Önal; “Böyle önemli günler, bizleri bir arada tutan değerlerimizi korumak, yaşatmak ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için fırsat olarak değerlendirilmelidir. Hoşgörü-dostluk ve merhamet duygularının daha yoğun yaşandığı bayram günlerinde kimsesiz ve muhtaç vatandaşlarımızı, ziyaret etmek, bayram sevincini onlarla paylaşmak her şeyden önce bir insanlık görevidir” diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Sibel Çetin bayramlaşmaya katılan tek bayan olarak programda yerini alırken, çeşitli siyasi partilerden Belediye Başkanlığına aday adayı olanlar da gruplar halinde oturarak sohbet etti.

Öğretmenevindeki bayramlaşmanın ardından, Askerlik Şubesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Hulûsi Efendi Vakfına ziyaretler yapıldı.


Anahtar Kelimeler: