Memur emekli oldu tahsilât durdu

Memur emekli oldu tahsilât durdu

Memur emekli oldu tahsilât durdu
13.10.2008 13:38:00 2560 0

Darende’deki TEDAŞ İşletme Şefliğinde görevli tahakkuk ve tahsilât memurunun emekli olmasıyla kurumda fatura tahsilâtı haftada bir gün Malatya’dan gelen görevli tarafından yapılabiliyor.

Edinilen bilgilere göre TEDAŞ Darende İşletme Şefliğinde görevli tahakkuk ve tahsilât memuru Hüseyin Taş’ın emekli olmasıyla kurumda para tahsiline yetkili başka kimse bulunmaması nedeniyle vatandaşlar elektrik faturalarını banka ve postaneden yatırmak zorunda kaldı.

Bir süre önce emekli olan görevlinin yerine yeni bir yetkili tayin edilmeyince hafta bir Pazartesi günleri Malatya il merkezinden tahakkuk ve tahsilât memurunun gelerek başvuruda bulunan vatandaşların faturalarını tahsil ettiği öğrenildi.

TEDAŞ’tan tahsilât yapılamayınca banka veya postaneye yönlendirilen vatandaşlar da oradaki yoğunluklar nedeniyle saatlerce sıra beklediklerini ve elektrik faturası yatırma işinin eziyete dönüştüğünü belirtti.

Vatandaş mağdur

Ahmet Budak isimli bir vatandaş görevli olmadığı nedeniyle faturasını TEDAŞ’a yatıramadığını ve mağduriyet yaşandığını belirtti. Budak; "TEDAŞ’a fatura ödemeye geldiğimde görevli olmadığını işlemlerin postaneden yürütüldüğü bildirildi. Kapıya da ‘Vezne Kapalı’ diye yazı asılmış, gelen vatandaş faturasını buraya ödeyemiyor. Postane ve bankaların kendilerine göre yoğunlukları var, sıralar uzadıkça uzuyor. Faturayı yatırmasak TEDAŞ elektriği kesiyor, şaşırmış durumdayız. Yetkililerin sürekli bir görevli tayin ederek vatandaşın mağduriyetini gidermesini istiyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: