Altyapıda bir atak daha

Altyapıda bir atak daha

Altyapıda bir atak daha
Gündem 5.10.2010 10:57:00 1453 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ilçe merkezindeki elektrik hatlarını yer altına almak amacıyla çalışma başlattığını söyledi.

İsa Özkan yaptığı açıklamada girişimleri sonucunda ilçe merkezinde yapılaşmanın yoğun olduğu alanlarda elektrik hatlarının yer altına alınması amacıyla gerçekleştirilen projenin hayata geçmeye başladığını bildirdi.

2 Milyon 700 Bin TL’ye yapılan ihale sonucunda Gülbay İnşaat Ltd. Şti’nin çalışmalara başladığına dikkat çeken İsa Özkan, 9 kilometrelik bir hatla bazı bölgelerde elektrik hatlarının yer altına alınacağını kaydetti.

Çirkin görüntüler ortadan kalkacak

Özkan; “Doğuyu batıya bağlayan ve çok sayıda ilin kullandığı ilçemizin içerisinden geçen Malatya-Kayseri karayolu güzergâhının Somuncu Baba yol ayrımı ve Nadir İlköğretim Okulu arasındaki bölüm ile Heyiketeği Mahallesi Spor Caddesinin hatları yer altına alınacak. Şehir geçişi daha düzenli bir görünüme kavuşurken, modern aydınlatmalar ile geceleri de ilçemizden geçenler Darende’yi güzel bir şekilde görecektir. Daha önceden Zaviye Mahallesi ve çarşı merkezinin elektrik hatları yer altına alınmıştı, yapılan çalışmaların ardından ilçemizin büyük bir kısmı aynı sisteme geçmiş olacak. Özellikle elektrik direkleri, çirkin bir görünüm arzeden kablolar ortadan kalkarak çevremiz güzel bir görünüme kavuşacaktır. Yenilenecek aydınlatma direkleri ile de geceleri sokaklar ayrı bir görünüme sahip olacaktır” dedi.

Projenin devamında yüzde 20’lik bir ek çalışma olacağına da işaret eden İsa Özkan, ödeneklere bağlı olarak diğer mahallelerde de benzer uygulamaların gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: