Balaban'da yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor

İlçemiz genelinde 2 bin birimin yıkılması için çalışma yürütülüyor.

Balaban
Gündem 9.12.2023 08:30:00 3223 0

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde ağır hasan alan Balaban Mahallesi’nde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

İlçemiz genelinde 2 bin birimin yıkılması için çalışma yürütülüyor.

Balaban Mahalle Muhtarı Cemal Çelebi, depremden mahallenin de önemli ölçüde etkilendiğini söyledi.

Mahalle genelinde 170 evin yıkılacağını aktaran Çelebi, şu ifadeleri kullandı:

“Mahallemiz genelinde 170 bağımsız birim hasar gördü. Geçtiğimiz hafta başlatılan yıkım çalışmasıyla 130 birimin yıkımı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde kalan 40 evini de yıkımı yapıldığında buradaki çalışmalar tamamlanmış olacak. Yıkılan bina, ev ve ahırlara ait molozlar, kamyonlara yüklenerek enkaz döküm alanlarına taşınıyor.” dedi.

“Belirsizlik bizi üzüyor”

Çelebi, depremden sonra kalıcı konut için yaptıkları tüm görüşmelerde sonuç alamadıklarını iddia ederek, “Mahallemizde 170 birimin ağır hasarlı olarak yıkımı yapılıyor. Biz yetkili makamlara yaptığımız başvurularda bir bilgi edinemiyoruz. Kalıcı afet evleri yapılacak mı? Nereye yapılacak? Yerinde dönüşüm mümkün mü? Çok katlı mı yoksa köy tipi evler mi olacak? Sorularımızın henüz bir cevabını almış değiliz. Bize yılbaşından sonrayı bekleyin diyorlar. Bu belirsizlik bizleri çok üzüyor.” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde Abdurrahman Erzincânî Camii yeniden ibadete açılacağı için mutlu olduklarını da kaydeden Çelebi, son olarak şöyle konuştu;

“Mahallemiz ilçemizin kırsaldaki en büyük nüfusa sahip eski belde belediyesinden biri. Burada acil olarak mahallenin sit alanından çıkarılarak imar çalışması yapılması gerekiyor. Mahalle, kaya üzerine kurulmuş zemini çok sağlam. Yerinde dönüşüm de yapılabilir, belirlenen alanlarda çok katlı konutlarda inşa edilebilir. Şuan birçok aile konteynerde kalıyor. Kış ayı içerisineyiz ve zor günler bizi bekliyor. Devletimiz mutlaka bir şeyler planlıyordur lakin bizlerinde sabrı kalmadı. İnşallah güzel haberler yakındır.”