"Asrın Felaketi"nde Tüm Kurumlar Çok Hızlı Organize Olduk

Kaymakamlık organizesinde sürdürülen yardım ve çalışmalar devam ediyor.

Gündem 13.02.2023 22:58:00 2569 0

''Asrın felaketi'' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ilçemizde, kaymakamlık organizesinde sürdürülen yardım ve çalışmalar devam ediyor.

İlçe Kaymakamımız Ö. Safa Türkoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla "Asrın Felaketi"nde tüm kurumların ilk gün çok hızlı organize olarak sahaya indiğini söyledi.

İlk günden itibaren vatandaşların güvenli yerlere yerleştirilerek gıda ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Türkoğlu, hasarlı olmayan öğrenci yurtları, camiiler, mahalle konakları ve kamu binalarının depremden zarar gören vatandaşlar için açıldığını aktardı.

Günlük 3 bin kişilik yemek çıkarıldığını ve vatandaşlara ulaştırıldığı bilgisi verilen açıklama şu şekilde, 

“Hasarlı olmayan öğrenci yurtlarımız, camilerimiz, mahalle konaklarımız ve kamu binalarımızda depremden zarar gören vatandaşlarımız misafir edilerek yemek ikramı yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın diğer talepleri ise yine görevlendirilen koordinatörlerimiz ve muhtarlarımız aracılığı ile toplanarak yerine getirilmektedir. Ayrıca, kaymakamımız Ö. Safa Türkoğlu, birim amirlerimiz, muhtarlarımız ile tüm personellerimiz; misafir edilen vatandaşlarımızı ve kırsal mahallelerimizi sürekli ziyaret ederek incelemelerde bulunmakta ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bizzat yerinde tespit etmektedirler. Ayrıca 700 vatandaşımıza nakdi yardım yapılmıştır. Öte yandan yarın itibariyle bina kontrolleri yapılarak vatandaşlarımız bilgilendirilecektir.  ”