Ağır hasarlı binaların yıkımı başladı

İlçemizde, ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

Ağır hasarlı binaların yıkımı başladı
Gündem 19.10.2023 08:57:00 2095 0

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen ilçemizde, ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, ilçemiz genelindeki hasar tespit çalışmalarını tamamlayarak yıkım kararı verdi.

Bin 750 bağımsız birimin yıkılacağı ilçemizde, ilk etapta Zaviye, Hacıdereviş, Sungur, İbrahimpaşa ve Heyiketeği Mahallelerinde bulunan ağır hasarlı meskenler yıkılacak. 

15 günlük süre içerisinde ilk olarak Yıldız Bloklar yıkılacak arkasından ise müftülük sitesi yıkılarak kaldırılacak. İhaleyi alan firma, 15 günlük süre içerisinde yıkım işlemlerini tamamlayarak ilçemizden ayrılacak.

Yetkililer tarafından yapılan uyarılarda, yıkılacak olan ev, bina, ahır, depo, dükkan vs. içerisinde bulunan eşyaların çıkarılmadığı takdirde yıkımla birlikte kamyonlara yüklenerek belirtilen moloz döküm alanına götürülecek. Vatandaşların bu konuda dikkatli olunması istendi.

İlçemizdeki bin 700 ağır hasarlı yapılar, 5 etapta yıkılacak. Kerbiç yapılara ait molozlar, belediye tarafından belirlenen alanlara taşınacak. Beton konutlar ise devlet kontrolünde belirlenen alana taşınacak.

Polis ve belediye ekipleri yıkımlarda tedbir alarak toz olmaması için çalışma yapacak.

Öte yandan yıkımı izleyen ev sahipleri ise duygusal anlar yaşadı.

 

 

 


Anahtar Kelimeler: hasarlı binaların yıkımı başladı