Hüseyin YAREN


Necip Milletimiz, Cennet Vatanımız


Özel Hacı Naciye Ateş Okullarının hazırlamış ve sunmuş olduğu Yıl Sonu programı gerçek anlamda çok güzel hazırlanmış bir programdı, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Millet nedir, bayrak nedir, vatan nedir, şehit nedir anlamını bir kez daha anladık, yüreklerimiz derinden etkilendi ve sızladı. Bir kez daha Malazgirti, Kosovayı, Niğboluyu, Çanakkaleyi, Sakaryayı, 15 Temmuzu hatırladı, Milletizin fedakarlığını, Vatanımızın önemini sinelerimizde bir kez daha hissettik. Bir başka yaşadık, duygu yüklendik, azimlendik bu gece.  Es- Seyyid Osman Hulusi Efendi Hazretlerinin şu beyiti duygulandırdı tüm yürekleri: Gölgelendirme yüzünü nazlı hilalin ya Rab / Aman Allah´ım aman kâfire fırsat verme

Şu gerçek ki: Vatan için yaşamasını bilmeyen , vatan için ölmesini de bilemez.Önce bu vatan için yaşamak , bu aziz millet için yaşamak , bu necip milletin ilerlemesi,istiklal ve istikbali için şuurla çalışmak şarttır. 15 Temmuz 2016 Cuma günü , takvimde bir yaprak olarak mazide yerini almaya hazırlanmıştı.Ta ki..  Bu topraklardan beslenmiş ama bu toprağa yabancı bir ses kulaklarımıza değene kadar. Önce kulaklara saldırdı bu ses.Sonra ruhumuza ve bedenimize.Görünüşü bizden ,ruhu bize yabancı darbeci hainlerdi bunlar, Malazgirt´ten bu yana devam eden davaya ihanet edenlerdi bunlar, Aklını kiraya vermiş, vicdanını satmış hainlerdi bunlar, Bizim gül bahçemizde yetişen ayrık otlarıydı bunlar?        Ahdimiz olsun, sizin bize canınız pahasına emanet ettiğiniz bu yurda asla ve asla hain çizmeler basmayacaktır. Tabutunuz üzerine örtülen aziz bayrak gönderine asılacak ve ilelebet de sizleri temsilen orada dalgalanacakdır. İçerdeki ve dışardaki hainler ile tüm işbirlikçileri ülkelerin ,top yekün bir araya gelmeleri  bayrağımızı oradan indirmeye kâfi gelmeyecektir. Sizler müsterih olun.Sizlere Yüce Allah´tan sonsuz rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Mekânınız cennet olsun. 

            Program içerisindeki oratoryoya ve tiyatroyo çok emek verilmişti, çok çalışıldığı açıkça görülüyordu, görev alanlar ise yüreklerini ortaya koymuşlar sanki o geceyi yaşıyorlardı. Bu güzel programdan bölümleri siz değerli okuycularımızla paylaşmak istiyorum.

Onlar Anayı, yarı düşünmeden, cepheye koşup şehadet şerbeti içtiler. Her taşını yakut sayıp, serden geçme sırrına erdiler. Sadece Anadolu değil gözü bizde nice uzak diyarlar vardı. Üsküp, Şam, Bakü, Filistin, İslam´ın son kalesi için kıyama kalktı? İslam´ın, Türklüğün bu coğrafyada var olmasını istemeyenlerin kurguladığı hain bir plandır. Kalkın televizyonların başından, çıkın arabalarınızdan! Bizden iyi kimse bilmez düşmana karşı durmasını. Biz göğsümüzü siper ederiz topa tüfeğe!  Allah; inanan, iman eden nice güçsüzleri, nice mazlumları muzaffer eylemiştir. Bakın! Bedir´de kaç mert vardı meydanda, ama onların kaç katı düşman vardı. Hatırlayın Sultan Alparslan´ı, bembeyaz elbisesini kefen niyeti ile giymiş de kalabalık düşman karşısında nasıl koşturmuştu ordusunu küffarın üstüne? Şu kolu kopmuş delikanlı sanki Hz. Musab´a özeniyordu ,Allah´a teslim olmuşlardı, ne bir endişe ne de bir korku vardı gözlerde, Bakışlarında sahabe kokusu vardı, Çünkü Rabbe yürüyorlardı , şehit tahtında,,, Sizler rahat uyuyun aziz şehitlerimiz. Çanakkale´de 250 kiloluk mermiyi sırtında taşıyarak düşman gemisini batıran Seyit Onbaşı vardı,102 yıl aradan sonra içimizdeki düşmanı alının ortasından vuran Ömer Halis Demir var. İzmir´de adliye önündeki patlamada teröristlerle son mermisine kadar çatışmaya giren ve şehit düşen trafik polisi Fethi Sekin, var, Nene Hatun´un izinden giden kızlarımız, kadınlarımız var. İşte 15 Temmuz; bir milletin ?´Vatan´´ kavramını tüm dünyaya hatırlattığı gecedir. Çanakkale destanının bir gecede yeniden yazdığı  gecedir. Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un dediği gibi;

Ey Şehid oğlu şehid isteme benden makber / Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber?

Yıl sonu proramında genç yürekleri alkışlamadan geçemiyoruz. Geleceğe dair ümit veriyorlar. Okunan şiirler, sunumlar, oratoryo, tiyatro ve dua klibi çok güzeldi. Özellikle dua klibi harikaydı. Bayrağımızı oluşturan öğrencilerin insicamı çok mükemmeldi. Gönül güzelliği her halinden belliydi, ayrı bir estetik, ayrı bir letafet görmek mümkündü. Programda sevmek, sevmenin tüm boyutları ve muhabbetle sadakatin tüm izlerini görmek katılımcıları çok memnun etti. Cenabı Allahın güçlünün yanında deği de haklının yanında olduğu çok güzel dizayn edilmişti. Sevmek ve sevginin hududunun olmadığı ayrı bir ruh inceliği taşıdığı gözler önüne serildi, yüreklere dokunuldu.