Zengibar Kalesine İnönü Üniversitesinden inceleme

Bülent Yılmaz ile beraberindeki öğrenciler, çevre düzenlemesi planlanan Zengibar Kalesi´nin etrafında incelemelerde bulundu.

Zengibar Kalesine İnönü Üniversitesinden inceleme
Kültür-Sanat 10.10.2017 14:06:30 1813 0

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz ile beraberindeki bölüm öğrencileri, çevre düzenlemesi planlanan Zengibar Kalesi´nin önündeki 94 dönümlük arazide incelemelerde bulundu.

Belediye Başkalığı ile İnönü Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülecek proje kapsamında, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Bülent Yılmaz başkanlığında 30 kişilik son sınıf öğrencisi, peyzaj çalışması yapacakları alana gelerek etüt çalışması yaptı.

Heyete eşlik eden Belediye Başkanı Danışmanı Bekir Sözen, çalışma yapılacak alanda Yılmaz ve beraberindeki öğrencilere bilgi verdi.

Darende´nin bölgenin önemli bir turizm merkezi olması için bir takım projeler hazırlayarak, bunlarla ilgili çalışmalara başladıklarını aktaran Sözen, "Kale önündeki Belediyemize ait 94 dönümlük alanın Türkiye´nin en güzel mesire yerlerinden birisine dönüştürecek olan bu çalışmayı diğer projelerimizin başlangıç güzergâhında olması nedeniyle belediyemizce önemsiyoruz. Burası üniversitemizin de prestij projesi olacak. İlçemizin önemli bir turizm merkezi olması nedeni ile Somuncu Baba Külliyesi´nde ve Günpınar Şelalesi´nde bahar ayı ile başlayıp yaz boyunca süren ziyaretçi yoğunluğunu buraya yapılacak mesire alanlarına dağıtmış olacağımızı düşünüyoruz. Aynı zamanda gelen ziyaretçiler için kale önünde seyir terasına benzer çardaklar da ailecek keyifli vakit geçirecekleri alanlar olacak." dedi.

Yılmaz da, projeye büyük bir istekle sarıldıklarını, 30 öğrenciyle ülkenin en prestijli projesini hazırlayacaklarını belirterek, kısa bir süre içerisinde olgunlaştırılacak çalışmaların ilçeye değer katacağını bildirdi.

Öğrencilerle çalışa yapacakları alanı yerinde gördüklerine değinen Yılmaz, ?Bugün burada öğrencilerimiz ile çalışma yapacağımız alanı yerinde gördük. İyi ki gelmişiz, bu projenin Belediye´nin hazırladığı diğer projeler ile bağlantılı olacağını öğrenince hazırlayacağımız projenin ne kadar önemli ve büyük olduğunu fark ettik. 30 öğrencimizin burada çalışması ve projeler sunması çok güzel olacak. Dolasıyla bu işin sonunda ne kadar büyük projeler çıkacağını tahmin bile edemiyorum. Ben başkanımıza ve üniversitemize bize bu imkânı verdiği için teşekkür ederim." dedi.

 Yılmaz ve öğrenciler, kale önü mevkiini turizme kazandırma çalışmaları kapsamında peyzaj çalışması projelerini, önümüzdeki aylarda Darende Belediyesi´nin beğenisine sunacak.

İlçedeki incelemelerini tamamlayan İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı ve Başkan Eser daha sonra ilçeyi gezdi.