Yüzde 50 hibe ile küçükbaş hayvan verilecek

(TKDK) tarafında koyun ve keçi yetiştiricilerine verilecek olan hibe konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yüzde 50 hibe ile küçükbaş hayvan verilecek
Gündem 23.11.2017 18:31:04 1108 0

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafında koyun ve keçi yetiştiricilerine verilecek olan hibe konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Darende Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, Kaymakam Enver Hakan Zengince, Malatya TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, Malatya TKDK Proje Ekibi, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile yetiştiriciler katıldı.

Toplantıda konuşan TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, TKDK´nın önümüzdeki ay içerisinde yeni ilana çıkacağı yüzde 70 kırsaldaki desteklemeler ve yatırımlarla alakalı küçükbaş hayvancılığı ilgilendiren destelemelerin olacağını belirtti. TKDK olarak koyun keçi yetiştiriciliği konusunda projeler olduğunu fakat Malatya İli ile ilgili çalışmaların tam istediğimiz seviyeye gelmediğini söyleyerek, "Bu konu önemli bir konu ve Malatya´da daha önceden var olan koyun keçi yetiştiriciliğinin son yıllardaki düşüşünü biz tersine çevirmek istiyoruz. Vereceğimiz destekler ve hibelerle bunu tam tersine çevirmek istiyoruz. Darende ilçemiz iklim ve coğrafi şartlarıyla küçükbaş hayvancılığın gelişmesi gereken özellikte. Hedefimiz bundan sonra Malatya´da çıkacağımız çağrılarla en fazla projeyi koyun keçi yetiştiriciliği alanında vermek. Bu konuda Allah nasip ederse önümüzdeki ay bu konuya ilgili çağrıya çıkacağız ve bizim desteklerimizle yaklaşık yüzde 50´si hibe olmak üzere inşaat ve takım desteğini vermekteyiz. Devletin de bu anlamda ciddi destekleri bulunmakta, buradaki arkadaşlarımız yetiştiricilerimize gerekli bilgileri anlatacaktır." dedi.

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince ise yaptığı değerlendirmede, ?Geriye dönük Darende de TKDK yatırımlarına baktığımızda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yaptığı projeler dikkat çekmektedir. Aynı başarıları yeni çağrı döneminde de devam ettirmek istiyoruz. Darendeli çiftçilerimiz yeniliklere açık. Başarının devamı için çiftçilerimizin ve çiftçilerimizi temsil eden kuruluşların öncülük yapması gerekiyor. Yaptığı projelerle ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yeni çağrı döneminde başarılar elde edeceğine inanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna desteklerinden dolayı teşekkür ederim.  dedi.