Yazıcıoğlu´nun, takipsizlik kararına tepki

Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin verilen takipsizlik kararına Darende teşkilatı tepki gösterdi.

Yazıcıoğlu´nun, takipsizlik kararına tepki
Gündem 13.07.2016 15:03:02 1207 0

Büyük Birlik Partisi (BBP) Darende ilçe teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin verilen takipsizlik kararına tepki göstermek amacıyla adliye önünde basın açıklaması yaparak kararı protesto etti.

Burada bir açıklama yapan Büyük Birlik Partisi ilçe Başkanı Ali Gök, hayatını bu ülke için zindanlarda geçiren, çeşitli işkencelere maruz kaldığı halde milletine küsmeyen şehit liderin, suikastle hayatını kaybetmesinin ardından yedi yıl geçtiğini belirterek, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  verilen takipsizlik kararını tanımadıklarını söyledi.

Delil olarak her şeyin ellerinde ve ulaşma imkanı olduğunu halde takipsizlik kararını verilmesinin anlaşılır bir durum olmadığını kaydeden Gök, ?Savcılarımıza soruyorum bu suikastle ilgili 132 şüpheli yeterli değil mi? Ülkemizde adalet çökmüş durumdadır. Devletin başı verdiği sözü tutmamıştır. AK Parti, MHP bu konuda bir açıklama yapmıyor. Şunu iyi bilsinler ki, Yazıcıoğlu davasını mahkemelerde kapatabilirsiniz ama milletin vicdanında asla kapatamayacaksınız.? dedi.

Hakimlere seslenerek adaletli karar vermelerini isteyen Başkan Gök, hakimlerimizin mahşer günündeki gerçek mahkemeleri düşünerek, içimizde yanan kor ateşi bir nebze olsun serinletecek adaletli kararlar vermelerini istediklerini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından parti mensupları adliyeye geçerek Darende Sulh Ceza Hakimliği´ne karara tepki için dilekçe verdi.