Yaz Kur´an kursları dualarla tamamlandı

İki bine yakın öğrencinin katıldığı yaz Kur´an kursları, Somuncu Baba Külliyesi´nde düzenlenen final ile tamamlandı.

Yaz Kur´an kursları dualarla tamamlandı
Gündem 17.08.2018 15:45:38 929 0

İki bine yakın öğrencinin katıldığı yaz Kur´an kursları, Somuncu Baba Külliyesi´nde düzenlenen final ile tamamlandı.

Darende İlçe Müftülüğü tarafından Somuncu Baba Külliyesi´nde kapanış programı düzenlendi. Etkinliğe, Kaymakam Enver Hakan Zengince, Müftü Nurullah Birlik, kurs öğreticileri, öğrencileri ve ailelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Program, Çarşı Cami kurs öğrencilerinden Ahmet Kılıç´ın Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Nurullah Birlik, 2 ay süren kurslara katılan çocuklara ve onlara emek veren hocalara teşekkür ederek, geleceğin teminatı olan çocukların, dini bütün, vatanına, milletine, devletine, bayrağına bağlı, sağlıklı, üretken, çalışkan ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız yaz Kur´an kurslarını bir fırsat olarak gördüğünü ve değerlendirmeye çalıştığını belirten Birlik, ?Kurslarımızda çocukların hem dini hayatına hem de kişilik oluşumuna katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Allah´ı görüyormuş gibi yaşamayı ve bu şekilde çocuk yetiştirmeyi nasip etsin. Bu yıl kurslarımıza 2 bine yakın öğrencimiz katıldı. Temennimiz bu sayının her geçen yıl daha da artarak devam etmesidir.? dedi.

Kurslarda sadece Kur´an-ı Kerim öğretilmediğini aktaran Birlik, aynı zamanda Peygamber efendimizin hayatı, sünnetleri, ahlaki konuların ve insan sevgisinin de öğretildiğini sözlerine ekledi.

Kaymakam Zengince de çocukların kim olduğunu idrak edebilmesi için dinini tanıması ve iyi bir eğitim alması gerektiğini belirterek, ?Günümüzde insana sunulan birçok olanaklar imkânlar var. Bunların içerisinde makam, şan, şöhret ama baktığımız zaman insanı tatmin etmediğini görüyoruz. Dolayısıyla insan bu dünyada nasıl huzura kavuşacak, nasıl huzurlu olacak? Ben kimim nerden nasıl geldim soruların anlamını nasıl bulmaya çalışacak. Ebetteki buda Allah´a inanmak ve ibadet etmekle olacak. Çocuklarımız da kim olduğunu idrak edebilmesi için dinini tanıması ve iyi bir eğitim alması lazım. Bu sebeple çocuğu yetiştirmekle mükellef olanlara büyük sorumluluk düşüyor. Yaz Kur´an kurslarına göndermekle ilk adımı attınız. Ben tüm velilere teşekkür ederim. İnşallah dini eğitimlerine devam ettirir, vatanına, milletine bağlı güzel çocuklar yetiştirirsiniz.? dedi.

Daha sonra öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler sergilendi.

İlahilerin söylenip yarışmaların yapıldığı finalde, kurslara katılan öğrencilere ilçe protokolü tarafından çeşitli hediyelerin verilmesiyle etkinlik tamamlandı.


Anahtar Kelimeler: kursları dualarla tamamlandı