Yabancı büyükelçilerden Hulusi Efendi Vakfı´na ziyaret

Hamit Hamidettin Ateş Efendi Malatya´ya gelen dost ve komşu ülke temsilcilerini makamında kabul etti.

Yabancı büyükelçilerden Hulusi Efendi Vakfı´na ziyaret
Gündem 15.04.2017 23:34:49 1804 0

Hulusi Efendi Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş Efendi, 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarının açılış programına katılmak üzere Malatya´ya gelen dost ve komşu ülke temsilcilerini makamında kabul etti.

Ürdün Büyükelçisi Amjad Adaileh, Lübnan Büyükelçisi Mansour Abdallah, Sudan Büyükelçisi Osman Eldirdieri, Endonezya Bakan Danışmanı Almsyah, Ukrayna Büyükelçiliği Ekonomik İlişkiler 1. Sekreteri Igor Varaksın, Yemen Büyükelçisi Abdullah Ali Fadhel Al-Aaadi, Arap Devletler Ligi Ankara Temsilcisi H.E. Faleh Majed Almutaırı, Moritanya İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği 1. Müsteşarı Dhehbi Dhehbi, Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, Kosova İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Zvonko Mucunski, Filistin Büyükelçiliği 1.Müsteşarı Hanaa A. Abu Ramadan, Karadağ Büyükelçisi Branko Miliç ve Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Direktörü Harun Han-Ching fan, Hamidettin Efendi´yi ziyaret ederek bir süre görüştü.

Vakıf merkezinde gerçekleşen görüşmede Hamidettin Efendi misafirlere, vakıf hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretçiler de, vakıf hizmetlerinin Osmanlı vakıf kültürü ile aynı özellikler taşıdığını aktararak, ?Toplumun ihtiyacı olan birçok alanda örnek çalışmalar sergilemişsiniz. Merkezi Anadolu`da bulunmasına rağmen örnek gösterilen çalışmalar üreten ender bir sivil toplum kuruluşu olmuşsunuz. Güzelliklere vesile oluyorsunuz, insanlar sizleri hayır duaları ile anıyor. Dünya´ya örnek eserler meydana getirmeniz etkileyici.? şeklinde belirtti.

Hamidettin Ateş Efendi, büyükelçilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuklara, vakıf yayınlarından hediye etti.

Büyükelçiler, ziyaret sonrasında, Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Çilehane, Balıklı Kuyular, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi ve Günpınar Şelalesi´ni gezdi.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser´in öğlen yemeğinde misafir ettiği yabancı devlet temsilciler, daha sonra ilçeden ayrıldı.