Varol: ?Çarşı Camii iddiaları mesnetsiz?

Müftü Ahmet Varol, ?Bir süredir sosyal medya ve bazı kimselerin kişisel web sitelerinde, Darende Çarşı Camii´nin yenilenen levhası ile ilgili mesnetsiz iftiralara ortaya atılmaktadır.

Varol: ?Çarşı Camii iddiaları mesnetsiz?
Gündem 9.02.2016 14:00:47 1785 0

 

Darende Müftüsü Ahmet Varol, ?Bir süredir sosyal medya ve bazı kimselerin kişisel web sitelerinde,  Darende Çarşı Camii´nin yenilenen levhası ile ilgili mesnetsiz iftiralara ortaya atılmaktadır.  Halkımızın bu tür kişilerin asılsız söylemlerine itibar etmemesini rica ediyoruz.? dedi. 

Müftü Ahmet Varol, umre dönüşü gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki yenilenen Camii ve Kur´an Kursları levhalarına ilişkin konun muhatabı ve alakası olmayan kişilerin kendilerine görev addederek kişisel hesaplarından yapmış oldukları bir takım mesnetsiz iddialarla halkı yanlış yönlendirdiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yönetmeliği gereğince Türkiye genelinde Camii ve Kur´an Kurslarının resmiyette kayıtlı isimlerinin yeni levhalara yazılarak gönderildiğini belirten Varol, ?Darende merkezdeki Çarşı Camii resmiyette kayıtlı olduğu ismi ile bildirildiği için tabela bu şekilde geldi. Biz mevcut camiyi yaptıran Abdullah Zaimoğlu ve ailesine ve yaptıkları hayıra saygı duyuyoruz, fakat o tabelayı cemiye asmamız yönetmelik gereğiydi. Abdullah Bey ile kısa bir süre önce görüştüm. Kendisi de halk arasında oluşturulan gereksiz söylemlerden rahatsız olduğunu, hayrı Allah için yaptıklarını, kendileri için ismin çok önemli olmadığını belirtti. Buna rağmen biz de Müftülük olarak camiinin yapıldığı zaman yazılan ?1979 yılı Haziran ayında Tahir Zaimoğlu Çarşı Camii oldu tamam, mimarlığını Yücel Sarı Bey deruhte eyledi, tarihini gufranûn hay dedi Hulusi miskil hitam.? yazılı mevcut kitabeyi inceledik. Abdullah Bey´in babası adına ?Tahir Zaimoğlu Çarşı Camii?  olması hususunda mutabık kaldık. Onlar da mutluluk duyacaklarını belirttiler. Biz de şuan isim değişikliği konusunda  ?Tahir Zaimoğlu Çarşı Camii?  olarak işlemlerimizi başlattık.?

Yanlış bilgilendirmek vebaldir

Ahmet Varol, İlçemiz de bu tür gereksiz tartışmaların ve diyaloglarla kişi ve kurumlara zarar verildiği bunun da ağır bir vebal olduğunu ifade etti.

Varol; Bizler ilçe halkına en güzel hizmeti vermek, kutsal mekânlarımıza halkımızın ilgi ve alakasını artırmak için gayret gösteren inançla hareket ediyoruz. Böylesine naif bir kurum, kişisel hesap ve çıkar gözeten şahıslar tarafından ciddi bir gayret sarf edilerek halkın gözünde itibarsızlaştırılmak istendiği açıkça ortada. Bunun önemli bir vebal, hak olduğunu bilmeleri gerek. Bizler birliğimizi ve dirliğimizi bozacak fitne ve fesat oluşturacak hiçbir ortamı tasvip etmiyoruz. Halkımızı doğru ve tek kaynak olan müftülüğümüze gelerek bilgi almalarını istiyoruz.? dedi.