Vali Toprak, Darende´nin sorunlarını dinledi

Mustafa Toprak, ilçenin sorunlarına yönelik mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanat önderleriyle bir araya gelerek toplantı yaptı.

Vali Toprak, Darende´nin sorunlarını dinledi
Gündem 19.05.2017 22:39:49 939 0

Malatya Valisi Mustafa Toprak, ilçenin sorunlarına yönelik mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanat önderleriyle bir araya gelerek toplantı yaptı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İlçe Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerden sorumlu daire başkanları, resmi kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda başta güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere, ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu, kanalizasyon, elektrik, asfaltlama, ağaçlandırma, meralar, eğitim ve sağlık konuları masaya yatırıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Eser, ilçenin hayati önem taşıyan sorunlarının başında gelen ?Gökpınar İçme Suyu´ projesi için MASKİ´nin yavaş davrandığını iddia ederek, iki yıldır Darende´nin ve kırsalda bulunan mahallelerin bunu beklediğini söyledi.

Eser, ilçenin önemli bir yatırım ve hizmet üssü olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini de aktararak, il idarecilerinin ve ilçelerden sorumlu yetkililerinin tamamının Darende´nin sorunlarını dinlemek üzere geldiği için teşekkür etti.

Kaymakam Vekili Tolga Özdemir de, Darende´nin nüfus, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı hakkında bilgiler verdi. Özdemir, ilçenin sorunlarını en iyi bilen muhtarlar olduğunu kaydederek, Vali Toprak´a düzenlemiş olduğu toplantı için teşekkür etti.

?Somuncu Baba´nın o manevi atmosferinde olmaktan mutluyum?

Vali Mustafa Toprak toplantı öncesinde bir konuşma yaprak, ?Somuncu Baba´nın manevi atmosferinde sizlerle birlikte bulunmaktan, devletimizin görevlisi olarak, size hizmet edenler olarak burada devletimiz ve milletimiz arasındaki dayanışmayı, birlikteliği, beraberliği hissettirebilmek adına bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.? dedi.

Devletin ve özel şirketlerin sorumlu tüm temsilcileri ile Darende´nin sorunlarını masaya yatırmak için burada bulunduğunu ifade eden Toprak, ?Vatandaşlarla devletimiz arasında köprü görevi gören adeta bizim de, devletimizin de, Sayın Cumhurbaşkanımızın da temsilcisi olan muhtarlarımızla, meslek örgütlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, kanaat önderlerimizle ilçenin ihtiyaçlarını ve sorunlarını bu toplantıda ele alacağız. Bizim burada bulunma amacınız, burada görev yapma amacımız tamamen sizlere, sizlerin şahsında tüm vatandaşlarımıza devletimizin o güler yüzünü empati içerisinde, güzellikler içerisinde sunabilmektir. Devletimizin birliğini, beraberliğini, bekasını vatandaşlarımızla birlikte hep birlikte daha da ileriye götürecek şekilde o işbirliği ve koordinasyonu sağlayabilmektir. İhtiyaç ve sorunların çözümü noktasında gerek kaynakların kullanım açısından, gerekse işbirliği ve koordinasyonu açısından sıkıntılar olabiliyor bizim amacımızda bu noktada hep birlikte bu işbirliği ve koordinasyonu, bu dayanışmayı, bütünleşmeyi ortaya çıkarabilmek, aksayan eksikliklerde varsa onları da zaman içerisinde iyi bir şekilde çözümlenmesini temin edebilmektedir.? diye konuştu.

?Gökpınar içme suyu projesi için uğraşacağım?

Darende için içme suyun ne anlama geldiğini ifade eden Toprak şunları söyledi;

?Geldiğimden beri içme suyu noktasındaki çalışmaları takip eden birisi olarak iyi bir şekilde biliyorum. Merkezi içme suyu ihtiyacının giderilmesi aynı zamanda 14 mahalleye su verilmesi önemli ama tabii ki bu su bir başka ilçeden gelecek, onunla ilgili görüşmeler devam ediyor, bir protokole bağlanması gerekiyor. Darende ilçemizde yapılanlara ve yapılacaklara bakmak istersek şüphesiz ki sizler vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacak şekilde bir takım sorunları dile getiriyorsunuz, bunlara bir süreç içerisinde baktığımızda önemli bir kısmının karşılandığını hep birlikte görüyoruz. Ama bizim, hepimizin amacı vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği ile birlikte esenlik içerisinde, sosyal refahın daha yüksek olduğu bir noktada yaşayabilmesi için, insanlarımızın mutlu olabilmesi için, yolundan, içme suyundan,  kanalizasyonundan, tarımsal sulamasından, tarımsal gelişmelerden, ekonomik gelişmelerden yararlanmasıdır. Hepsinin iyi bir şekilde geliştirilmesi amacıyla hepinizin gayreti, hepimizin heyecanı, hepimizin hedefi bunların gerçekleştirilmesidir. Bu gün burada dile getirilen eksikliklerin, aksiliklerin,  problem ve sorunların çözümü noktasında elbirliği ile gayret edeceğiz.?

?İş dünyasının Darende´ye yatırım yapması gerekiyor?

Darende´nin tarihi ve turistik yapısıyla kadim bir ilçe olduğunu vurgulayan Vali Toprak, ?Özellikle ilçenin ekonomisi, sanayisi gelişmekte Organize Sanayi Bölgesi tamamlanmış durumda. Malatya´nın Sayın Bakanımızın da girişimleri sonrasında Cazibe Merkezleri Projesi kapsamına girmesiyle çok önemli yatırım fırsatları oluştu. Bu çerçevede Darende ilçemizde de tamamlanan organize sanayi bölgesinde hep birlikte başta Sanayici ve İşadamları olmak üzere İş dünyasının bizatihi buraya gelerek yatırım yapmaları gerekiyor.? şeklinde sözlerini tamamladı.

Bakanlık yetkilileri, Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerden sorumlu daire başkanları, resmi kurum ve kuruluş müdürleri, toplantıda söz alan muhtarları dinleyerek sorunları ve çözümlerini konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Dört saate yakın süren toplantı sonunda muhtarlar Vali Toprak ve yetkilere teşekkür ederek Başkan Eser´in verdiği yemeğe katıldı.