Vali Toprak, ?Darende geleceğe kendini hazırlıyor?

Malatya Valisi Mustafa Toprak ilçemizi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Toprak, ?Darende geleceğe kendini hazırlıyor?
Gündem 15.04.2017 23:58:18 1637 0

Malatya Valisi Mustafa Toprak ilçemizi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Toprak´ı Darende´de, Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi ince tarafından karşılandı.

İlçe ziyaretine ilk olarak Somuncu Baba Külliyesi´ni gezerek başlayan Toprak, burada Vakıf Başkanı Ateş´ten yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra külliye civarındaki Tohma Kanyonu, Balıklı Kuyular, Çilehane ve Hamidiye Çarşısı´nı gezen Vali Toprak, ülkemizin önemli bir inanç merkezi olan Somuncu Baba Külliyesi´nin Malatya´nın önemli bir değeri olarak gördüklerini belirtti.

Ziyaretin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Toprak; ?Ülkemizin manevi şahsiyetlerinden Somuncu Baba ve onun soyundan gelen evlatlarının bulunduğu mekânları ziyaret etmek bizi son derece mutlu etti. Buradaki manevi şahısların dualarıyla ülkemizin birçok sıkıntı ve dertleri aşacağı kanaatindeyim.? diye konuştu.

Tarihi mekânlardaki restorasyonlar, doğa ve turizme yönelik düzenlemelerle Hulusi Efendi Vakfı´nın Darende´ye büyük kazanımlar sağladığına işaret eden Vali Toprak; konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ?Darende, özellikle Somuncu Baba Külliyesi ve civarı farklı bir dünya gibi insanı ilk görüşte etkiliyor. Burada Somuncu Baba´nın manevi havasıyla çok güzel eserler yapılmış, müthiş çalışmalar sergilenmiş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.? dedi