Vali Kaban, ?Darende bizim için önemli?

Geçtiğimiz aylarda Malatya Valisi olarak atanan Ali Kaban, ilçemizde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Kaban, ?Darende bizim için önemli?
Gündem 10.11.2017 20:02:47 1463 1

Geçtiğimiz aylarda Malatya Valisi olarak atanan Ali Kaban, ilçemizde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Ali Kaban, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve İl Müftüsü Ümit Çimen ile birlikte Darende Kaymakamlığı´na ziyarette bulundu.

Kaymakamlık önünde İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Kös, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti temsilcileri ve resmi yetkililer tarafından karşılandı.

Vali Kaban burada Kaymakam Zengince´den ilçenin tarihi, coğrafi yapısı, nüfusu, sosyal yaşamı, kültür-turizm, eğitim, tarım ve turizm konularında brifing aldı.

Darende´nin tarihi, doğası ve inanç turizmi ile önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Kaban, eğitim başta olmak üzere tüm yatırımların hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra Darende Belediyesi´ne ziyarette bulunan Vali Ali Kaban, Başkan Eser´den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Eser burada ziyaret anısına, Vali Kaban´a belediyeye ait atölyelerde hazırlanan çini tabak hediye etti.

Kaban ve beraberindeki heyet daha sonra Cuma namazı için Somuncu Baba Külliyesi´ne geçti. Vali Kaban burada, külliyenin imar ve ihyasını yürüten Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi tarafından karşılandı. Külliyede, Somuncu Baba Hazretleri ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin kabirlerini ziyaret eden Vali Kaban, daha sonra Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Müzesi´ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Vakıf Başkanı Hamidettin Efendi Vali Kaban´a ziyareti anısına üzerinde ?Sakın nefsine uyup bir can incitmeyesin / Hüsnü edebi koyup bir can incitmeyesin´ yazılı bir tablo hediye etti.

Öğlen yemeğinde Başkan Eser´in konuğu olan Vali Ali Kaban daha sonra, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu, Kent Müzesi, Darende Belediyesi Çini Atölyesi, Kudret Havuzu ve Hamidiye Çarşısı´nı gezdi.

Gazetecilere ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Vali Kaban, fırsat buldukça ilçeleri ziyaret ettiğini vurgulayarak, "Gördüğümüz kadarıyla ilk edindiğimiz intiba güzel, manevi havası ile ferahlık veren bir ilçemiz. Darende bölgemiz için, gerek tarih gerek kültür gerek yetiştirdiği insan yapısı itibariyle önemli bir merkez konumunda. Burada hakikaten o tarihin kültür ile karışmış olduğu insan üzerindeki etkisini her şekilde hissediyorsunuz. İlçemizin içinden geçen Tohma Çayı da ayrı bir güzellik veriyor. Ben Darendeli hemşehrilerimize selamlarımı yolluyor, sağlık ve sıhhat diliyorum.? dedi.

Vali Kaban beraberindeki heyet ile daha sonra ilçeden ayrıldı.