Üniversite öğrencilerinden ortaokula anlamlı yardım

Bi´soluk Kafe´den elde ettikleri gelirle, ilçemiz Ahmet Çokyaşar Ortaokulu´na ?Bi´soluk Kafe Sosyal Aktivite Sınıfı´ kurdu.

Üniversite öğrencilerinden ortaokula anlamlı yardım
Eğitim 10.05.2016 17:24:47 2935 0

 

 İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, üniversite bünyesinde kurdukları Bi´soluk Kafe´den elde ettikleri gelirle, ilçemiz Ahmet Çokyaşar Ortaokulu´na ?Bi´soluk Kafe Sosyal Aktivite Sınıfı´ kurdu.

Bi´soluk Kafe´nin açılışında Gazetemiz muhabirine açıklama yapan Kulüp Başkanı Çocuk Gelişimi Uzmanı Beyhan Esra Turgut, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri tarafından kurulan Bi´soluk Kafe´den elde ettikleri gelirle, Türkiye genelindeki tavsiye üzerine tespit edilen okullara çeşitli sınıflar oluşturduklarını söyledi.

Beyhan,  okulların en önemli eksikliklerinin bilgisayar ve kitap olduğunu belirterek, ?Biz bugün Ahmet Çokyaşar Ortaokulu´muza ?Bi´soluk Kafe Sosyal Aktivite Sınıfı´ kurduk.  Sınıfımızda oyun setleri, bilgisayar, kitap, akıllı tahta ve çeşitli aktivitelerle dolu. Bizim bu sınıfları eğlenceli hale getirmemizin sebebi çocukların öğrenirken eğlenebilecekleri bir ortam hazırlamak istedik. 2006 yılından beri bu tür desteklerle, hem eğitime hem de Anadolu´daki ihtiyaç duyulan okullara destek oluyoruz.? dedi.

Amacımız eğitime farklı bir bakış açısı sunmak

Desteğe karar verilen okulların sınıflarına göre eşyaların tasarlanarak hazırlıkların yapıldığı bilgisini aktaran Turgut şunları kaydetti;

?Bu sınıfların hazırlıkları 2 ay öncesinden başlıyor. Öncesinde bir taslak hazırlayarak dolap, masa, sandalye tasarlattırıyoruz. Bilgisayarların adetlerini ona göre belirliyoruz. Sonrasında arkadaşlarla birlikte çıkarak okulumuzun bulunduğu ile geliyoruz. Burada boş devraldığımız sınıfı kendimiz boya, badana, parkesinin yapıyoruz. Buradaki seçtiğimiz boya, oyuncak, eğitim setleri bunların hepsi çocuklara farklı bir bakış açısı sunmak, kalıplaşmış sınıf ortamından çıkartmak için çalışıyoruz. Çocukların eğitim ortamında belirli oyun ve aktivitelerin bulunmasını faydalı görüyoruz ve bu yüzden sosyal aktivite sınıfları diyor o şekilde tasarlıyoruz.?

Açılışa katılan ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Bi´soluk Kafe öğrencilerine teşekkür ederek,  eğitim dönemleri boyunca kendi çaba ve gayretleriyle fedakarlıkta bulunarak yapmış oldukları anlamlı faaliyetten dolayı genç yaşta önemli hizmetlerde bulunduklarını söyledi.

Üç gün içerisinde tamamlanan, içerisinde 11 bilgisayar, bin 200 kitap ve çeşitli oyun aktivitelerinin bulunduğu  ?Bi´soluk Kafe Sosyal Aktivite Sınıfı´, kurdele kesilerek hizmete sunuldu.