TV´lerde Hulusi Efendi´nin ilahileri seslendirildi

TV ekranlarında mutasavvıf divan şairi Es-Seyyid Osman Hulusi Ateş Efendi´nin divanından ilahiler seslendirdi.

TV´lerde Hulusi Efendi´nin ilahileri seslendirildi
Kültür-Sanat 13.06.2017 09:20:57 2629 0

TRT 1 ekranlarından Ramazan ayı boyunca her gece yayın yapan ?Sahur Bereketi? programı, mutasavvıf Es-Seyyid Osman Hulusi Ateş Efendi´nin divanından "Vakti Seher" ilahisini seslendirdi.

Eyüp Sultan Camii´nden her gün yapılan canlı yayınla izleyicilere Ramazan coşkusunun aktarıldığı programda, Hulusi Efendi´nin hayatından ve eserlerinden bahsedilerek, Divan-ı Hulusi Darendevi adlı eserinden sunucu Necip Karakaya tarafından ilahiler seslendirildi.

Dünyanın ve ülkemizin birçok yerinde program yapan Necip Karakaya, Hulusi Efendi´nin divanın yansıra Darende´den bahsederek, "anlatmayla bitmeyecek kadar güzellikler var. İlçenin her tarafından tarih, kültür, inanç turizmine dair değerler adeta fışkırıyor. Nereye baksanız doyumsuz manzaralarla karşılaşıyorsunuz." dedi.

Anadolu`nun tükenmek bilmeyen güzelliklere sahip olduğunu dile getiren Karakaya; "İzleyicilerimizden yolu Malatya Darende`ye düşen olursa mutlaka Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret ediniz. Bizlerde her kesimden insanın geldiği bu eşsiz güzelliklerin yer aldığı yerleri daha geniş kitlelere tanıtmanın gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Öte yandan Kanal D televizyonunda yayımlanan Dr. Mustafa Karataş´la ?Sahur Vakti´ özel programında, Mustafa Demirci tarafından Hulusi Efendi´nin (ks) Vakti Seher ilahisi ve Diyanet TV ekranlarında yayınlanan, sunuculuğunu Mustafa Cihat´ın yaptığı ?İftarı Beklerken? programında Uykudan uyan dertlere boyan ilahisi Fatih Koca tarafından seslendirildi.