Turgut Özal Üniversitesi Rektörü, ilçemizde temaslarda bulundu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ilçemizde ziyaretlerde bulunarak, Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu´nda akademik ve idari personelle bir araya geldi.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü, ilçemizde temaslarda bulundu
Gündem 10.10.2018 16:49:48 1371 0

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ilçemizde ziyaretlerde bulunarak, Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu´nda akademik ve idari personelle bir araya geldi.

Rektör Karabulut ilçedeki temasları kapsamında ilk olarak Belediye Başkanı Süleyman Eser ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı´na ziyarette bulundu.

Vakıf ziyaretinin ardından Somuncu Baba Külliyesi´ne geçen Karabulut, "Somuncu Baba" olarak da bilinen Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin türbelerini ziyaret etti.

Külliyedeki, ziyaretlerini tamamlayan Karabulut ve beraberindekiler daha sonra Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu´na geçerek öğrenci ve idarecilerle bir araya geldi.

MYO´da görev yapan akademik ve idari personele seslenen Rektör Aysun Bay Karabulut, ilçelerde en önemli sorunun öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması olduğunu belirterek, ?Önce bir anne, sonra bir rektör olarak, anne ve babaların bize emaneti olan çocuklarımı, öğrencilerimi sokakta bırakmam, onları perişan ettirmem. Rektör olarak öğrencilerimin daha rahat ve huzurlu bir eğitim görebilmeleri için her türlü imkânı seferber edeceğim.? dedi.

Karabulut, üniversite olarak topluma karşı önemli görev ve sorumlulukları olduğunu belirterek, ?Toplumumuz artık üniversitelerimizin üretmiş olduğu projelerden faydalansın. Bilimsel ve akademik çalışmaları her alanda üretime ve ürüne çevirmeliyiz. Akademisyenlerimizden proje istiyorum. Projeleri hayata geçirelim. Kendi öz kaynaklarımızı kendimiz üretelim.  Her alanda yapılabilecek proje var. Rektör olarak her türlü projeyi, her türlü çalışmayı bizzat kendim takip edeceğim.  İlçelerimizde panel ve konferanslar yapalım. Burada hem öğrencilerimiz yararlansın, hem de ilçedeki vatandaşlarımız yararlansın. İlçelerimizdeki bu eksikliği Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak biz gidereceğiz. Sevgi, saygı ve iletişimle üniversitemizin akademik ve idari personelinin her zaman yanında olacağım.? diye konuştu.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu´na ilçeye kazandıran Erman Ilıcak ve ailesine de teşekkür eden Rektör Karabulut, okulun laboratuvarında inceleme yaparak öğrencilerle de bir süre sohbet etti. Öğrencilerden derslerinde başarılı olmalarını ve projeler üzerinde yoğunlaşmalarını isteyen Karabulut, öğrencilere mezuniyet sonrası iş bulma ve istihdam donuşunda destek sözü verdi.