TUBİTAK sergisinde öğrenciler projelerini sergiledi

TÜBİTAK desteğiyle Özel Hacı Naciye Ateş Okulları öğrencileri tarafından "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

TUBİTAK sergisinde öğrenciler projelerini sergiledi
Eğitim 19.05.2017 22:45:30 1379 0

Darende´de TÜBİTAK desteğiyle Özel Hacı Naciye Ateş Okulları öğrencileri tarafından "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Fuarın açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce yaptı. Fuar hakkında katılımcıları bilgilendiren Okul Müdürü Resul Kesenceli, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında, Türkiye´de bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışma yürüttüklerini belirtti.

Fuarda 65 projenin sergilendiğini ifade eden Kesenceli,"Öğrencilerimiz, kendi alanlarıyla ilgili yaptıkları projeleri beğeniye sundular. Bununla birlikte el sanatlarına yönelik atölye çalışmalarını sergiledi. Yenilenebilir enerji, tarım ve kültürel projelerle geleceğe yönelik önemli projeler hazırladı. Bir projemiz bölge sergisine davet edildi. Okulumuz aynı zamanda Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenleyerek önemli bir sosyal sorumluluk hizmetinde bulundu.? dedi.

Stantları gezerek, öğrencilerden hazırladıkları projeler hakkında bilgi alan Milli Eğitim Müdürü İnce ve beraberindeki daire amirleri, projede emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Fuarda, susuz tarım, uzay bilimleri, kültürel ve coğrafi keşifler, kişisel gelişim gibi birçok görsel ve teknik içerikli projeler yer alıyor.