Tohma Kanyonu için geri sayım başladı

Darende Kaymakamlığının girişimleriyle Tohma Kanyonu´nun yeniden turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Tohma Kanyonu için geri sayım başladı
Gündem 14.03.2019 16:08:05 3447 0

Darende Kaymakamlığının girişimleriyle Tohma Kanyonu´nun yeniden turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Kaymakam Enver Zengince ve beraberindeki heyet, Tohma Kanyonu´nun ilçemiz turizmine kazandırılması için incelemelerde bulundu.

Kaymakam Zengince ve Onhan´ın kanyon içerisinde yaptığı incelemelerden sonra, rehabilite ve alt yapı yenileme projesi kapsamında, kanyonun ilk etapta sadece yürüyüş amaçlı olarak kullanılması için bir dizi yenileme çalışmaları gerçekleştirileceği öğrenildi.

Fethiye Saklı Kanyon´a benzetilen Tohma Kanyonu için önümüzdeki süreçte, gerekli izinlerin alınmasının ardından, insanların doğayla baş başa kaldığı kanyondaki yürüyüş yolları ve ahşap yapıların yenileme çalışması başlayacak. Pergolaların sayısı azaltılarak bir dizi düzenleme çalışmaları uygulanacak. Yürüyüş alanlarının daha sağlam, kullanışlı olması için çevredeki doğal yapıya uygun malzemeler kullanılarak kontrollü şekilde ziyaretçilerin kullanımına açılacak.

Kurullardan izin alma, bütçe oluşturma ve projelendirme süreçlerinin tamamlanmasının ardından yaz ayına yürüyüş amaçlı parkurların yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Jeolojik dönemlerdeki kırılmalarla oluşan, sarp kayalıklar arasından akan suyu taşıyan Tohma Kanyonu, açıldığında, ülkemiz ve ilçemiz turizmi için önemli bir ziyaret ve gezi merkezlerden biri olacak.