TEOG´da iki Türkiye birincisi

Öğrencilerimiz, 120 soruyu doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yerini aldı.

TEOG´da iki Türkiye birincisi
Eğitim 4.06.2017 09:17:24 2834 0

Darende´de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında 120 soruyu doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer alan iki öğrenciyi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce makamında kabul ederek çeşitli hediyeler verdi.

Darende Özel Hacı Naciye Ateş Okulları öğrencisi Ali Delikurt, okul müdürü Mehmet Uçaralp ve Yeniköy Ortaokulu öğrencisi Kerim Dinç, Okul Müdürü Mehmet Aslan öğretmenleri Doğan Meydan, Rukiye Yıldız Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce´yi ziyaret etti.

Uçaralp ve Aslan´ı tebrik eden Milli Eğitim Müdürü İnce ilçede eğitimde başarı çıtasının her geçen yıl yükseldiğini aktararak, başarılı öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

İnce, Darende´nin eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde bir çıtaya yükseldiğini kaydederek, öğrenciler Delikurt ve Dinç´i TEOG sınavında gösterdiği üstün başarılarından dolayı tebrik etti.

Türkiye birincisi Yağmur Ali Delikurt ve Kerim Dinç de, başarılarının en büyük destekçilerinin anne ve babaları başta olmak üzere öğretmenlerinin olduğunu, hedeflerinin ise Fen liselerine yerleşmek olduğunu ifade etti.

Okul Müdürleri ise öğrencilerinin başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi.

Konuşmaların sonunda İnce, öğrencilere çeşitli hediye vererek günün anısına öğrenci ve idarecilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.


Anahtar Kelimeler: TEOG Türkiye birincisi