Telefonla konuşmak için ?dağlara çıkmaktan? kurtuldular

Çukurkaya Mahallesi´nin sakinleri, bir GSM firmasının yeni diktiği verici sayesinde, yıllar sonra cep telefonuyla rahat rahat konuşabilmenin keyfini yaşıyor.

Telefonla konuşmak için ?dağlara çıkmaktan? kurtuldular
Gündem 31.10.2015 08:06:39 4698 0

 

Darende´ye 15 kilometre uzaklıkta, 3 tarafı dağlarla çevrili kanyon içerisindeki derin bir vadide bulunan Çukurkaya Mahallesi´nin sakinleri, bir GSM firmasının yeni diktiği verici sayesinde, yıllar sonra cep telefonuyla rahat rahat konuşabilmenin keyfini yaşıyor.

Cep telefonları çekmediği için 2 yıl öncesine kadar ev telefonları aracılığıyla akrabalarıyla, sevdikleriyle görüşebilen Çukurkaya Mahallesi´nde yaşayan vatandaşların iletişim sorunu mahalleye çekilen telefon hatlarının 2 yıl önce çalınmasıyla iyice zorlaştı. Ev telefonu hatlarının yenilenmemesi üzerine telefonla görüşebilmek için 3 kilometre uzaklıktaki dağlara çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, bazen de toplu olarak mahalledeki bir traktöre binip 15 kilometre yol katederek ilçe merkezinde sevdikleriyle hasret gideriyordu.

Kimi nişanlısının, kimi de askerdeki oğlunun sesini duyabilmek için pek çok güçlüğe katlanan mahallelinin iletişim sorunu, bir GSM firmasınca kanyon çevresindeki hakim bir tepeye verici koymasıyla sona erdi. Vatandaşlar, yeni kurulan verici sayesinde yıllar sonra ilk kez sıcacık evlerinde cep telefonlarıyla konuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Mahalle muhtarı Kadir Kayacı, Gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar sonra da olsa cep telefonuyla evlerinde rahat rahat konuşabildikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Ev telefonu hatlarının 2 yıl önce büyük bir kısmının kesilerek çalındığını anlatan Kayacı, şöyle devam etti:

"Bundan 2 yıl önce sabit hattımız vardı, kesip çaldılar, dünyayla iletişimimiz kesildi. Mahallemiz çukurun içinde olduğu için başka yerden iletişim kuramadık. Defalarca dilekçe verdik fakat cevap alamadık. Bugün cep telefonu kullanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cep telefonu yokken çok büyük sıkıntılar yaşadık. Telefonla görüşebilmek için bir vesayetle ilçe merkezine giderdik, yüksek tepelere çıkardık. Şimdi rahatça evimizde konuşabiliyoruz. Herkese çok teşekkür ederim."

Artık bağda, bahçede her yerde telefon kullanabiliyorlar

Mahalle sakinlerinden Durali Kayacı, teknoloji çağında 10 yıldır iletişimden mağdur olduklarını dile getirerek, "Sevdiklerimizle görüşebilmek için haftanın bir günü ilçe merkezine gidiyorduk veya mahallenin 3 kilometre yukarısına çıkıp görüşebiliyorduk. Şimdi bahçemize, bağımıza giderken cep telefonumuz cebimizde bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"Nişanlımla görüşebilmek için dağlar aşıyordum" diyen Serdar Kayacı da şimdi kurulan verici sayesinde çok mutlu olduğunu dile getirdi. Mahallenin her yerinde, sıcacık evlerinde nişanlısıyla hasret giderebildiğini ifade eden Kayacı, "Evimizin içinde nişanlımla görüşebilmek benim için çok güzel bir duygu" değerlendirmesinde bulundu.

Bursa´dan bir yıl önce tayinle mahalleye gelen imam Vahdettin Tuna ise iletişimsizliğin sıkıntısını ciddi boyutlarda yaşadığını söyledi. Tuna, "Daha önce böyle bir şey görmedim. Telefon, internet iletişimi yok. Hangi çağda yaşıyoruz? Yıl olmuş 2015, buraya iletişim yeni geliyor. İnternet ve cep telefonuyla daha yeni ailemle ve bağlı olduğum kurumla iletişim kurabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Doğuda vatani görevini yapan oğlu ile telefonda görüşmenin mutluluğunu yaşayan baba Şaban Karataş da terör olayları nedeniyle endişeli olduklarını ve oğullarıyla sürekli görüşmek istemelerine rağmen imkansızlıklar nedeniyle görüşemediklerini söyledi. Mahalleye kurulan verici sayesinde artık oğlunun sesini duyduğunu anlatan Karataş, "Çok mutluyuz, artık oğlumuzla her gün görüşebiliyoruz" dedi.