Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Fatih´te anıldı.

İstanbul Fatih Belediyesi ve Hulusi Efendi Vakfı işbirliğinde ?Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Paneli? düzenlendi.

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Fatih´te anıldı.
Kültür-Sanat 2.03.2017 14:50:47 1481 0

İstanbul Fatih Belediyesi ve Hulusi Efendi Vakfı işbirliğinde ?Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Paneli? düzenlendi.

Yaşadıkları döneme damga vuran, bıraktıkları eserler ve yetiştirdikleri talebeleri ile günümüze ışık tutan iki Allah dostunun hayatları İstanbullululara anlatıldı.

1 Mart 2017 Çarşamba akşamı saat 20.00´da Fatih Belediyesi Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi´nde düzenlenen program Somuncu Baba Külliyesi İmam Hatibi Hafız Mustafa Baş tarafından okunan Kur´an-ı Kerim Tilâveti ile başladı. Vakıf adına açılış konuşmasını Resul Kesenceli yaptı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir adına programa katılan, Başkan Yardımcısı Hasan Suver konuşmasında; ?Devletimizin ve milletimizin yaşadığı bu zorlu günlerde manevi değerlerimize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Akşemseddin´in, Hacı Bayram-ı Veli´nin hocası Somuncu Baba Hazretlerinin ne kadar büyük bir Allah dostu olduğunu müşahede ediyoruz. Somuncu Baba Hazretlerinden, Hulusi Efendi Hazretlerine kadar, bu temiz neslin varisleri vakıf hizmeti anlayışını günümüze kadar getirmiştir. Vakfın tanıtım videosunu izledim. Vakfın bu kadar geniş bir sahada hizmet vermesi bizi gerçekten çok şaşırttı. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum.? ifadelerine yer verdi. Konuşmasının ardından Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş tarafından panelin anısına Suver´e plaket takdim etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Yeşil panel programında Somuncu Baba Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri ve Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi´nin örnek hayatları, eserleri ve günümüz toplumu üzerine etkileri hakkında bilgiler verdi.

Emekli İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş da, Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi´nin örnek hayatını ve kurduğu vakıf ile yapmış olduğu hizmetleri anlatı.

Somuncu Baba İlahi Grubu´nun, Hulusi Efendi´ye ait ilahileri seslendirdiği program sonunda Hattat Muhammet Mağ ve ekibi tarafından hazırlanan Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî´den Hüsn-i Hat sergisi ziyaretçilere açıldı. Ayrıca fotoğraf sanatçısı Cemil Şahin´in çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi de program sonunda misafirlerin ilgisine sunuldu.

Salon katılımcılar tarafından doldurulurken, çok sayıda misafirin salona sığmadığı görüldü.