İstanbul´da Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi paneli düzenlendi

Sultanbeyli Belediye Başkanı programda yaptığı konuşmada, ?Üzerinde bin yıldır yaşadığımız bu topraklar birçok değer yetiştirdi.? dedi.

İstanbul´da Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi paneli düzenlendi
Kültür-Sanat 6.02.2017 19:23:23 1517 0

Keskin, ?Üzerinde bin yıldır yaşadığımız bu topraklar birçok değer yetiştirdi?

Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) ve Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi, İstanbul Sultanbeyli Belediyesi tarafından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi´nde düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin programda yaptığı konuşmada, ?Üzerinde bin yıldır yaşadığımız bu topraklar birçok değer yetiştirdi.? dedi.

Toplumumuza yön veren milli ve manevi değerlerimizi düzenlediği özel etkinliklerle sahip çıkan Sultanbeyli Belediyesi, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Prof. Dr. Abdullah Kahraman´ın katılımıyla gerçekleştirdiği panelde, Somuncu Baba Hazretleri´nin ve Hulûsi Efendi Hazretleri´nin ?örnek hayatını´ anlattı.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin programda yaptığı konuşmada, ?Sultanbeyli Belediyesi olarak kültür sanat sezonu boyunca ülkemize değer katmış, toplumumuzun ruh dünyasını aydınlatmış değerli büyüklerimizi düzenlediğimiz programlarla anıyor, onları anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Programlarla özellikle gençlerin böyle değerleri tanımasını amaçladıklarını vurgulayan Başkan Keskin, ?Bu tür etkinliklerle özellikle genç kuşakların milli ve manevi önderlerimizi, rehberlerimizi özümsemesini arzu ediyoruz. Üzerinde bin yıldır yaşadığımız bu topraklar bugüne kadar bağrında birçok değeri yetiştirdi. O değerlerin başında gelen Somuncu Baba ve Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi, bizim manevi dünyamıza ışık tuttu. Onların ışıklarıyla aydınlanan bu toprakların üzerinde büyük bir İslam medeniyeti kuruldu ve hala o ruhla medeniyetimiz yoluna devam ediyor.? dedi.

Osman Hulûsi Efendi Vakfı Eğitim Genel Müdürü Resul Kesenceli de yaptığı konuşmada, programın gerçekleştirilmesinde büyük katkısı bulunan Sultanbeyli Belediyesi´ne ve katılımcılara teşekkür etti. Kendilerinin de Somuncu Baba ve Osman Hulûsi Efendi´nin izinden gittiklerini kaydederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Somuncu Baba İlahi Grubu, Hulusi Efendi´nin divanından çeşitli ilahiler seslendirdi.

İlahi dinletisinin ardından söz alan Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Somuncu Baba´yı anlattı.

Somuncu Baba´nın Allah dostu olduğunu ifade eden Kahraman, "Somuncu Baba Hazretlerini öğrenmeye başladığım gün hissettiğim sıcaklığı sizlerle paylaşmak istiyorum. Somuncu Baba, bu zat hayatıyla şanıyla sembollerle dolu olan bir Allah dostudur. Çünkü onda 3 önemli özellik bir aradadır; baba, somun ve fırın. Bu 3 şey insanın en çok ihtiyaç duyduğu 3 şeydir. Aslında Somuncu Baba maddi bir fırın kurmamış. Allah aşkıyla yanan bir gönül oluşturarak Allah´ın rızasıyla bir hayat tarzı oluşturmuş, kendisine güvenenleri o manevi fırında dergâhta olgunlaştırarak insanlığın en çok muhtaç olduğu manevi önderleri, insanlığa emanet bırakmıştır." diye konuştu.

Somuncu Baba´nın kabri şeriflerinin Darende´de olduğuna değinen Abdullah Kahraman, "Bursa´da Aksaray´da, Darende´de, Türkiye´nin dört bir yanında Somuncu Baba´ya kim muhabbet duyuyorsa, Somuncu Baba onun kalbindedir " açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi´yi anlatarak panele katılanları bilgilendirdi.

Panel sonunda, Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî´den "Hüsn-i Hat Sergisi" ve fotoğraf sanatçısı Cemil Şahin´in çeşitli fotoğraflarından oluşan "Fotoğraf Sergisi" katılımcıların ilgisine sunuldu.