Somuncu Baba Külliyesinde Mehmetçik´e "zafer duası"

Afrin´e yönelik gerçekleştirilen "Zeytin Dalı Harekâtı´nın? zaferle sonuçlanması için Darende´de sabah namazında eller semaya açılarak dua edildi.

Somuncu Baba Külliyesinde Mehmetçik´e
Gündem 21.01.2018 09:22:21 2033 0

Afrin´e yönelik gerçekleştirilen "Zeytin Dalı Harekâtı´nın? zaferle sonuçlanması için Darende´de sabah namazında eller semaya açılarak dua edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye´nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için ilçemiz Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi´nde Mehmetçik´e dua edildi.

Anadolu´nun en önemli inanç merkezleri arasında bulunan Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi´nde bir araya gelen gençler ve vatandaşlar, operasyonların başarılı geçmesi için dua etti.

Külliyede, sabah namazı sonrasında cami imam hatipleri tarafından Fetih Suresi okunarak dua edildi.

Namaz sonrasında bazı vatandaşlar Kur´an-ı Kerim okuyup dua etmeye devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde dün akşam yayımlanan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş´ın mesajının da yer aldığı açıklamada, Türkiye genelindeki 90 bin camide söz konusu sınır ötesi harekâtın zaferle sonuçlanması için sabah ve yatsı namazlarında dua edileceği belirtilmişti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş´ın din görevlilerine gönderdiği mesajda, vatanın ve milletin huzurunu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerince başlatılan harekâtın amacına ulaşması için namaz öncesi veya sonrasında Fetih Suresi´nin okunması, Türk ordusuna ve milletine dua edilmesi istenmişti.