Sivas Valisi Salih Ayhan, Külliyeyi ziyaret etti

Sivas Valisi Salih Ayhan, Darende´ye gelerek Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Külliyeyi ziyaret etti
Gündem 9.03.2019 08:31:39 1693 0

Sivas Valisi Salih Ayhan, Darende´ye gelerek Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti.

Sivas´ın Gürün ilçesinde resmi temaslarda bulunan Vali Salih Ayhan, buradaki programın tamamlanmasının ardından Darende´ye gelerek Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti.

Vali Ayhan, Somuncu Baba Külliyesi girişinde ilçe protokolü tarafından karşılandı.

İkindi namazına katılan ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Ayhan, daha sonra Külliye içerisinde kabirleri bulunan Somuncu Baba Hazretleri´nin ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin türbelerini ziyaret etti.

Vali Ayhan, ziyarette Tarihçi Yazar Resul Kesenceli´den, yürütülen çalışmalar ve Külliyenin geçmişi hakkında bilgi aldı.

Beraberindekiler ile Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Müzesi´ni de gezen Ayhan, çıkışta ziyaretine ilişkin gazetecilere değerlendirilmelerde bulundu.

Türkiye´nin önemli bir maneviyat merkezi olan Somuncu Baba Külliyesi´nin Malatya´nın kıymetli bir değeri olarak gördüklerini dile getiren Vali Ayhan, "Doğu Anadolu´nun kapısı olan, tarih boyunca Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi gibi medeniyetimize ruh veren büyük değerleri yetiştirmiş, güzel Darende´de bulunmaktan son derece mutluluk duydum." dedi.

Külliyedeki ziyaretini tamamlayan Sivas Valisi Ayhan´a, Darende Kaymakamlığı ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından hediye takdim üedildi.