Sivas Valisi Gül´den ziyaret

Sivas´ın yeni Valisi Davut Gül, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi´yi ziyaret etti.

Sivas Valisi Gül´den ziyaret
Gündem 17.06.2016 14:47:01 1631 0

 

Sivas´ın yeni Valisi Davut Gül, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi´yi ziyaret etti.

2006-2009 yılları arasında Darende´nin komşu ilçesi Gürün´de Kaymakamlık yaptığı dönemde yakın diyaloglarda bulunduğu ilçeye bu defa Vali olarak gelen Gül, Vakfı Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi ve Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser´i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Hamidettin Efendi, başarılı bir bürokrat olan Gül´ün komşu ile Vali olarak tayin edilmesinin  kendilerini sevindirdiğini, Darende´nin Sivas´la var olan bağlarının böylelikle daha da güçleneceğini belirtti.

Güzel görev ve makamlarda liyakatli insanların olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Ateş, Gül´e başarılar dileyerek ziyaret anısına Hulusi Efendi´nin hayatının anlatıldığı kitaplardan hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Gül de, Gürün´de görev yaptığı dönemde komşuluk ilişkileriyle başlayan diyaloğunu sürekli devam ettirdiğini ve özel bir sevgi duyduğunu söyledi.

Gül, özellikle manevi atmosferi, sıcak insanları, tarihi, kültürel yapısı ve değerleriyle Darende´nin herkesin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

Somuncu Baba Külliyesi´nde Cuma Namazını kılan Gül, Somuncu Baba Türbesi´ni ziyaret ederek burada dua okudu.

Cami çıkışında vatandaşlarla da görüşen Gül, daha sonra ilçeden ayrıldı. Ziyaretleri sırasında Gül´e Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir de eşlik etti.


Anahtar Kelimeler: Sivas Valisi ziyaret