Şimşirgil Hoca´nın Acı Günü

Ülkemizin kıymetli ilim adamlarından, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil´in oğlu vefat etti.

Şimşirgil Hoca´nın Acı Günü
Vefatlar 5.10.2016 18:51:20 6562 0

Ülkemizin kıymetli ilim adamlarından, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil´in oğlu vefat etti. 

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedâvi gören 33 yaşındaki İsmail Şimşirgil´in, 5 Ekim 2016 Çarşamba sabahı kendi evinde Rahmet-i Rahman´a kavuştuğu bildirildi. Merhum İsmail Şimşirgil´in cenazesi aynı gün ikindi namazını müteakip İhlas Marmara Evleri Birinci Kısım Camii´nden kaldırılarak, Yakuplu Mezarlığı´na defnedildi. 

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi adına düzenlenen çeşitli sempozyum ve kültürel etkinliklerine katılarak önemli hizmetlerde bulunan, Somuncu Baba ve Osman Hulûsi Efendi´nin hayatını ve eserlerini çeşitli yönleriyle kaleme alan, Ahmet Şimşirgil Hoca´nın acı kaybı Darendeli sevenleri tarafından da üzüntü ile karşılandı.

Vefat eden İsmail Şimşirgil´e Allah-ü Teâla´dan rahmet, vatanı için gecesini gündüzüne katıp yediden yetmişe toplumun her kesimine tarihi sevdiren Ahmet Şimşirgil Hoca´ya ve kederli ailesine sabrı cemil niyaz ederiz.


Anahtar Kelimeler: Şimşirgil Hoca Günü