Selin izleri temizleniyor

Sağanak yağışın ardından çalışmalara başlayan belediye, selin izlerini temizlemeyi sürdürüyor.

Selin izleri temizleniyor
Gündem 19.06.2016 17:30:01 1258 0

 

İlçemizde akşam saatlerindeki sağanak ve ardından oluşan sel, ulaşımla ilgili sorunlara yol açarken, okul binaları, yardım deposu ve bazı vatandaşlara ait evlerde selden etkilendi. Sağanak yağışın ardından çalışmalara başlayan belediye, selin izlerini temizlemeyi sürdürüyor.

Çalışmaları bizzat koordine eden Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı mahallelerde yola çamur, kaya ve diğer malzemelerin sel ile gelmesiyle ulaşımda yaşanan aksamaların ekiplerin anında müdahalesi ile çözüldüğünü söyledi.

Ani bastıran yağışın sele dönüşerek çevrede büyük etki oluşturduğunu kaydeden Eser; ?Darende´nin içerisinden geçen Malatya-Kayseri Karayolunun belli kesimlerinde selin getirdiği çamur birikintileri yapılan çalışmalarla temizlenerek kontrollü sağlanan ulaşım kısa sürede normale döndü. Fen İşleri ve Temizlik Hizmetleri Müdürlüklerimize bağlı ekipler yolları temizleyerek gerekli düzenlemeleri yaptı. Sellerin geldiği dere yataklarını inceleyip, çevredeki vatandaşlarımızla görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Sabaha kadar süren, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve itfaiyenin de destek olduğu çalışmalarda yollar temizlenerek ulaşım normale döndü, gerekli temizlikler yapıldı. Ekiplerimiz bugün de derelerde temizlik çalışmasını sürdürecek? dedi.

Sel dereleri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ve DSİ´nin de desteğini alarak kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Eser, Darende´nin etrafının yüksek dağlarla çevrili olmasının aşırı yağışlarda etkili olduğunu vurguladı.

Yaşanan afette bazı evlerde selden zarar gördüğünü belirten Eser, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Eser, afetten dolayı tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, Halk Eğitim Merkezi, gıda yardımlarının bulunduğu deponun da selden etkilendiğini ve ekiplerin temizlik çalışmalarına aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Eser ayrıca Malatya Valisi Mustafa Toprak´ın telefonla yaşanan afet hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: Selin izleri temizleniyor