Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. yılı

İlçemizde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. yılı
Gündem 22.03.2017 11:25:12 1107 0

İlçemizde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

METEM Konferans Salonu´ndan düzenlenen programda bir konuşma yapan Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Abidin Kaya, Çanakkale zaferinin, parçalanmak istenen bir devletin, yok edilmek istenen bir milletin dünya tarihine yeniden hükmetmesini, gücünü ve iradesini gösterdiği bir savaş olduğunu söyledi.

"Çanakkale zaferi insanlığın sahip olduğu en büyük askeri başarılardan biri olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı. Bu büyük zafer siyasi sonuçları itibarıyla da tarihin seyrini değiştiren önemli bir olay olarak her zaman değerlendirilmiştir" diyen Kaya, şunları dile getirdi:

"Birçok teknik üstünlükle 18 Mart 1915´te Çanakkale´ye gelen düşman kuvvetleri milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusu karşısında mağlup olmuşlardır. Bu uğurda binlerce Mehmetçiğimiz şehit olarak Çanakkale´nin geçilmez olduğunu göstermişlerdir. Bu zafer vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Anadolu insanının neleri başarabileceğinin güzel bir kanıtıdır."

Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi´nin hazırlamış olduğu tiyatro ve "Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz" adlı oratoryo sunumunun ardından öğrenciler şiir okudu.

Program sonunda, ilçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde hizmet verecek 31 güvenlik korucusunun yemin töreni yapıldı. Daha sonra ilçe protokolü tarafından liseler arası kitap okuma yarışmasında ilk üçe giren öğrenciye, yarım ve çeyrek altın verildi.

Programa, Darende Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, Garnizon Komutanı Murat Köse, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Arslan, Siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, okul müdürleri, şehit babası Yaşar Keleş, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.