Şehitler tepesinde Mehmetçik´e zafer duası

Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kuran Kursu öğrencileri Zeytin Dalı Harekâtı´na katılan Mehmetçik için Fetih Suresi okudu ve dua etti.

Şehitler tepesinde Mehmetçik´e zafer duası
Gündem 11.02.2018 12:13:35 2705 0

Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kuran Kursu öğrencileri, Anadolu´nun fethi sırasında şehit düşen Seyyid Hasan Gazi Hazretlerinin türbesinin bulunduğu tepede, Zeytin Dalı Harekâtı´na katılan Mehmetçik için Fetih Suresi okudu ve dua etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ilçe Müftülüğü´ne bağlı olarak eğitim veren Hulusi Efendi Erkek Kur´an Kursu idaresi tarafından düzenlenen ?Zafer Duası´ etkinliğine, İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Özkan Topal, İlçe Müftüsü Nurullah Birlik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve hafızlar katıldı.

Abbasiler döneminde Zengibar kalesinin kuşatmasında savaşarak şehit düşen Seyyid Hasan Gazi Hazretleri´nin Türbesi ve Şehitliği´nin bulunduğu tepede düzenlenen etkinlikte, 60 hafız adayı Fetih Suresi okuyarak Afrin´de "Zeytin Dalı Harekatı´na katılan Mehmetçik´e dua etti.

Yaşları 10 ile 15 arasında değişen küçük hafızlar, harekât tamamlanana kadar her gün Fetih Suresi okuyarak şehit olan askerler içinde hatim indiriyor.

Kur´an Kursu Müdürü gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, ?Anadolu´nun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasına öncülük eden Hasan Gazi Hazretleri´nin huzurunda, al bayrağımızın gölgesinde, Kur´an-ı Kerim-i özgürce okuduğumuz ve özgürce inandıklarımızı yaşadığımız için Allah´a hamt ediyoruz.? dedi.

Kurs Müdürü, her gün fetih suresi ve hatim okuduklarını belirterek, ?Şuan seferde olan kahraman ordumuz ve bütün güvenlik güçlerimiz, al bayrağımız için, din ve İslam için, vatan için, millet için hayatlarını ortaya koyarak sefere devam ediyorlar. Bizde Hulusi Efendi Erkek Kur´an Kursu olarak her gün Kur´an hatimleri ve yüzlerce fetih süresi okuyoruz. Bugünde bu anlamlı mekânda fetih suremizi okumak ve dualarımızı etmek için buradayız. İlçe protokolümüzün de katılımı ile ellerimizi semaya açarak hafızlarımız ile birlikte ülkemize ve ordumuza burada dua ettik.? diye konuştu.

Son olarak ?Cenab-ı Allah vatanımızı, milletimizi, ordumuzu bütün güvenlik güçlerimizi muhafaza buyursun inşallah. Seferde olan ordumuza hayırlı zaferler ihsan eylesin.? şeklinde dua da bulundu.

Etkinlik sonunda, gün içerisinde okunan fetih sureleri ve hatimlerin toplu duası yapıldı. Daha sonra Kaymakam Zengince ve beraberindeki hafızlar, Hasan Gazi Hazretleri´nin türbesini ziyaret ederek aralarında Terörle Mücadele, Birinci Dünya Savaşı, 15 Temmuz Şehidi ve Çanakkale Savaşı´nda şehit düşen Darendeli askerlerin isimlerinin yer aldığı şehitlik ziyaret edildi.