Şehit yakınlarına iftar

Darende Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, ilçedeki şehit yakınları, gazi ve güvenlik koruyucularıyla iftarda bir araya geldi.

Şehit yakınlarına iftar
Gündem 24.06.2017 15:58:14 861 0

İftar öncesi Kur´an-ı Kerim okunarak Müftü Vekili İbrahim Ateş tarafından dua edildi.

Kaymakam Özdemir, ilçedeki özel bir restoranda verilen iftar programında yaptığı konuşmada, ülke ve milletin huzuru için görev yaparken hayatını kaybetmiş polis, jandarma, TSK mensupları, güvenlik koruyucuları ve 15 Temmuz şehitlerine Allah´tan rahmet diledi.

Tüm terör örgütlerinin kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklarını ifade eden Özdemir, "Devletimize, milletimize ve bayrağımıza ihanetin bedelini ödemeyen tek bir terörist kalmayana kadar devletimizin mücadelesi devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ülkemizde toprağını, kahramanların beklediği şehitler tepesi hiçbir zaman boş değil. Bu vatan, canından vazgeçenlerin olduğu sürece bizimdir." dedi.

Devletin hiçbir şehidin kanını yerde bırakmadığını aktaran Özdemir, ecdada layık olabilmek için birlik ve beraberliği artırarak daha çok çalışılması gerektiğini kaydetti.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de bir konuşma yaparak dünyanın yeniden yapılanma sürecinde olduğunu ifade ederek, ülkelerine sahip çıkan Darendeliler olarak her zaman devletin yanında olacaklarını söyledi.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Güngör, ilçede görev yapan hâkim ve savcılar, siyasi parti başkanları, şehit yakınları ve gaziler, güvenlik koruyucuları ve emniyet güçleri, muhtar ve ilçe protokolü de katıldı.

İftar sonrasında, ilçede görev yapan imamlardan oluşan Müftülük Korosu, mutasavvıf divan şairi Es-Seyyid Osman Hulusi Ateş Efendi´nin divanından çeşitli ilahiler seslendirdi.


Anahtar Kelimeler: Şehit yakınlarına iftar