Şehit yakınlarına anlamlı ziyaret

Darende Kaymakamı Ali Türk ve beraberinde İlçe Jandarma Komutamı Üsteğmen Rauf Özgenç, Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, Müftü Ahmet Varol ve aileleri, ilçedeki şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti.

Şehit yakınlarına anlamlı ziyaret
Gündem 18.03.2016 16:34:58 2663 0

 

Darende Kaymakamı Ali Türk ve beraberinde İlçe Jandarma Komutamı Üsteğmen Rauf Özgenç, Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, Müftü Ahmet Varol ve aileleri, ilçedeki şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti. Ziyarette şehit ailelerine ?Bir evladınızda biziz.´ diyen Kaymakam Türk, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için canını veren şehit yakınlarının, bir gün değil her gün emirlerinde olduklarını söyledi.

Darende´de farklı zamanlarda şehit düşen asker ve polislerin kırsalda bulunan evlerine konuk olan kaymakam ve beraberindeki heyet, ilk olarak 1995 yılında Şırnak Uludere´de bölücü terör örgütü (PKK) ile girdikleri çatışmada vurularak şehit düşen Jandarma Komando Er Ali Gökçe´nin baba ocağını ziyaret etti.

Mütevazi bir evde, şehit oğlunun fotoğrafının altında, gözyaşları içerisinde ?Şehit Babası´ olmanın gururunu yaşadığını anlatan baba Ali Gökçe, ?Oğlumuzun yokluğunda, bize emanet ettiği 2 kızına sahip çıkarak kendimizi avutuyoruz. Birliğimize göz dikenlere, ben ve ailem bir asker gibi, devletimizin vereceği görevi beklemekteyiz. Oğlumuzun kutsal hizmeti bizlerin en büyük onurudur.? dedi.

Kaymakam Ali Türk´te, şehit babasının acısını paylaşarak, ?Vatanımıza göz dikenlere en büyük cevabı, hepimiz asker ve polis gibi hazır bekleyerek vereceğiz.? dedi.

Gözyaşları hiç dinmiyor

1994 yılında Şırnak´ta şehit olan Piyade Er Hamid Koçhan´ın annesi Sultan Koçhan, vatan için canını veren Hamid´ine olan özleminin hiç eksilmediğini dile getirerek: ?Gözlerimin nuru yavrum askere gitti, 2 ay sonra bir mektubu geldi, 3 ay sonrada al bayrağa sarılı tabutu geldi. Vatan soğulsun canlarımız feda olsun.? dedi.

Sultan Koçhan´a sarılarak teselli eden Kaymakam Türk de, ?Bir evladınızda biziz.´ diyen Kaymakam Türk, bir gün değil her gün emirlerinde olduklarını söyledi.

?Beni PKK´nın kurşunu öldüremez derdi?

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır´da zırhlı araçla kamyonetin çarpışması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Adem Keleş´in baba ocağını ziyaret eden Kaymakam Türk ve beraberindeki heyet, baba Yaşar, anne Naciye Keleş´in acılarını paylaştı.

Oğlunun düğün tarihini belirlemek için gittiği Ankara da şehit haberini aldığını anlatan baba Yaşar Keleş, ?Evladım doğu görevini yaptıktan sonra kendi isteği ile tekrar oraya gitti. Nedenini sorduğumuzda, ?Baba hainlerin kurşunu beni asla öldüremez.? derdi. Vatanına aşık bir polisti. Gözünü budaktan esirgemez, verilen görevi eksiksiz yerine getirirdi. Rabbim ona şehitlik makamını, bize de onun gururunu nasip etti. Acımız ne kadar büyük olursa olsun vatanımıza olan sevgimiz her şeyin ötesindedir.? diye konuştu.

Şehit ailelerinin metanetinib ve vatan sevgisinin toplumun her kesimine örnek olması gerektiğini ifade eden Kaymakam Ali Türk, daha sonra ilçe merkezinde Şehit Hakan Ormancı, İbrahim Paşa Mahallesinden Şehit Özgün ve Heyiketeği Mahallesinden Şehit Karagülle ailelerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde İlçe Müftüsü Ahmet Varol Kur´an-ı Kerim okudu, şehit ve yakınlarına dua edildi.