Ortaokul öğrencileri İngilizce açık oturum düzenledi

Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda gerçekleştirilen açık oturum etkinliğine, Belediye Başkanı İsa Özkan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ortaokul öğrencileri İngilizce açık oturum düzenledi
Eğitim 17.05.2019 10:05:33 3765 1

Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda gerçekleştirilen açık oturum etkinliğine, Belediye Başkanı İsa Özkan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesi yürütülen proje hakkında bilgi veren koordinatör İngilizce öğretmeni Tayyibe Nur Bıçak, ortaokul öğrencilerinden oluşturulan bir sınıfa, haftada 10 saat olmak üzere 3 eğitim-öğretim döneminde konuşma, dinleme, okuma ve yazma eğitimi verildiğini söyledi.

Öğrencilerin kısa süre içerisinde İngilizceyi anlayıp konuşabildiği modele ilişkin bilgi veren Bıçak, ?İngilizce öğretmen arkadaşlarım Zeynep Asya Çağlayan ve Burak Akyol ile ?anadil edinimini´ temel alarak yeni bir İngilizce öğretim yöntemini uygulamaya başladık. Deftersiz, kitapsız, kalemsiz, sınavsız, stressiz bir şekilde aynı annesinden anadil öğrenir gibi öğrencilere İngilizce öğrettik. Kullandığımız yöntemin içeriğinden bahsetmek gerekirse öğrenciler, tekrara dayalı yoğun şekilde İngilizce´ye maruz bıraktık. Materyal olarak sadece görsel malzemelerden yararlanıldı. Sözel iletişimle ilerleyen bu aşamada en önemli kuralımız; Türkçe konuşmamak, sürekli olarak İngilizce konuşmaktı. Yaptığımız bu veri girişi sayesinde, hazır olduklarında artık onlardan veri çıkışı alındı. Resimle hikâye anlatımı, kendi hayal güçlerini kullanarak hikâye oluşturma gibi birçok teknik kullandık. Süreçte önceliğimiz dilbilgisi kurallarından ziyade konuşma becerisi oldu. Öncelikle konuşma ve dinleme becerisi, daha sonraki yıllarda ise okuma ve yazma becerisi üstünde durduk.? diye konuştu.

3 yıldır aynı yöntemle birçok okulda eğitim verdiklerine değinen Öğretmen Bıçak, son olarak ülkedeki dil öğrenme sorunun üstesinden nasıl geldiklerini göstermek için böylesi bir program düzenlediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından öğretmenleri Burak Akyol moderatörlüğünde 10 ortaokul öğrencisi ?Gençlerde teknoloji ve Sosyal Medya Kullanımı? konulu İngilizce açık oturum gerçekleştirildi.

Açık oturum sonunda seyircilerden sorular alınarak, öğrencilerin akıcı İngilizce konuşmaları test edildi.

Etkinliğine katılan ve öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı İsa Özkan da 45 ülke gezdiğini dile getirerek dil bilmenin önemine değindi.