Öğrencilerden Arakan´a yardım

Darende ilçe Mili Eğitim Müdürlüğü´nce Arakan´a yardım amacıyla düzenlenen kampanyada 25 ton gıda yardımı toplandı.

Öğrencilerden Arakan´a yardım
Eğitim 8.03.2018 08:53:27 932 0

Darende ilçe Mili Eğitim Müdürlüğü´nce Arakan´a yardım amacıyla düzenlenen kampanyada 25 ton gıda yardımı toplandı.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında ilçemizde 30 okulda 6 bin öğrencinin desteği ile temel gıda başta olmak üzere bir tır yardım toplandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, kurum önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, Arakan´da büyük bir zulmün yaşandığını, bölgedeki Müslümanların çok büyük sıkıntılar içinde olduğunu söyledi.

Arakan´daki insanlara ulaştırılacak yardımların toplanmasında öğrencilerin büyük bir fedakârlık gösterdiğini belirten İnce, ?Okullarımızda yaptığımız duyuruların ardından minik öğrencilerimiz kendi kıyafetlerini ve harçlıklarını getirip kampanyaya destek oldu. Öğrencilerimiz, evlerindeki yarım çuval unu, kumbaralarındaki harçlıkları, kendi bahçelerinde yetişmiş kayısı ve pestil çeşitlerini bağışta bulundu. Küçük gibi görünen fakat yüreği kocaman iyilik meleği öğrencilerimize, desteklerinden dolayı ben çok teşekkür ediyorum.? dedi.

İnce, son olarak ilçedeki 30 okulun katılımı ile toplanan bir tır dolusu yardımın, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Derneği öncülüğünde gemi ile Arakan´a gönderileceği belgisini verdi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile tır yola çıktı.


Anahtar Kelimeler: Öğrencilerden Arakan yardım