Nevruz Bayramı etkinliklerle kutlandı

İlçemiz Nadir İlkokulu tarafından nevruz etkinliği düzenlendi.

Nevruz Bayramı etkinliklerle kutlandı
Eğitim 22.03.2019 18:42:35 2444 0

İlçemiz Nadir İlkokulu tarafından nevruz etkinliği düzenlendi.

"Baharın müjdecisi", "Yeni yılın başlangıcı" olarak nitelendirilen Nevruz Bayramı; ilçemiz okullarında düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Nevruz Bayramı´nın insani duyguların yürekleri ısıttığı, bolluğun, bereketin ve baharın gelişinin müjdecisi olduğunu söyledi.

İnce, "Doğanın canlanışı, renk cümbüşünün gözlerimizi kamaştırması ve dostluğun, muhabbetin sıcaklığı bu dönemde daha da belirginleşmektedir. Bu kutlu bayramda bereket ve sevgi kenetlenmekte, dayanışma ve yardımlaşma bütünleşmekte, saygı ve nezaket iç içe geçmektedir. Baharın gelişini ve toprağın uyanışını şiddet ve nefretin gerekçesi kılanlara inat bu güzel günde milletçe sevginin, barışın, kardeşliğin evrensel dilini yüceltiyor, her türlü şiddet ve terörün karşısında olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz." dedi.

Okul Müdürü Mustafa Kızmaz da Türklerin ilk anayurdu Orta Asya olduğunu belirterek, ?Türkler, Orta Asya´dan çeşitli yönlere göç ederek ulaştıkları bölgelere kültürlerini taşımışlardır. Türk Dünyası ve toplulukları ile iyi ilişkiler kurabilmek ve onlarla her alanda iş ve gönül birliği yapabilmek amacıyla 21 Mart nevruz gününü içine alan hafta Türk Dünyası ve toplulukları haftası ilan edilmiştir. Nevruz; yeni gün, yeni yılın ilk günü demektir. Bugün, geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı 21 Mart´a rastlamaktadır. Bu günlerde doğa da uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri, baharın da başladığı günlerdir.? dedi.

Konuşmaların ardından, ateş üzerinden atlama, yumurta tokuşturma ve demir dövme gibi geleneksel adetler yerine getirildi.

Etkinliğe, Şube Müdürü Ali Kızmaz, Okul Aile Birliği Başkanı Levent Durukan, daire amirleri, okul müdürleri, veliler katıldı.