MYO´da "2. Maket Köprü Yarışması"

İlçemiz Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı öğrencileri arasında "2. Maket Köprü Yarışması" düzenlendi.

MYO´da
Eğitim 24.04.2018 12:14:46 1593 0

MYO´da "2. Maket Köprü Yarışması"

İlçemiz Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı öğrencileri arasında "2. Maket Köprü Yarışması" düzenlendi.

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu,  Mühendislik Fakültesi Dekanı Serdar Hamamcı, Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Apdulmutalip Şahinaslan ve İnşaat Teknolojisi Programı Öğretim Elemanları katıldığı yarışmada, öğrenciler tarafından yapılan maket köprü modelleri değerlendirildi.

15 takımda yer alan 27 öğrenci, tasarladıkları köprülerle yarıştı. Yarışmaya katılan köprüler, tasarım, özgünlük ve işçilik kalitelerine göre jüri tarafından değerlendirildi. Ayrıca köprü ağırlıkları ve yük taşıma kapasiteleri değerlendirilerek, üç kategoriden alınan puanlara göre genel sıralama belirlendi.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Apdulmutalip Şahinaslan, Yüksekokul Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmanın öğrencilerin mesleki gelişimleri açısından faydalı olduğunu belirterek, Yüksekokula kayıt yaptıran ve belirli şartları sağlayan öğrencilere Rönesans Eğitim Vakfı tarafından ayda 350 lira burs verildiğini, bölümlerimizin laboratuvar ve altyapı imkânlarıyla ileri bir seviyede olduğunu söyledi.

Yarışmanın gerçekleştirilmesinde büyük katkıları olan Rönesans Eğitim Vakfı´na teşekkür eden Şahinaslan, ?Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize, Rönesans Eğitim Vakfı tarafından ayda 350 lira burs veriliyor. Okulumuz kaliteli eğitim nezih ortamıyla örnek gösterilmektedir. Ben destelerinden dolayı Ilıcak ailesine teşekkür ederim. Öğrencilerimizi de kutluyorum.? dedi.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ise Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu´nun ilçeye kazandırılmasında emeği olan Ilıcak ailesine teşekkür ederek, öğrencilerin hedeflerini her zaman yüksek tutmaları ve başarı için çalışmaktan vazgeçmemeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Köprü yarışmasında birinci olan öğrencilerden Kamuran Göktaş ve Celal Şenol´a, Kaymakamı Enver Zengince tarafından dizüstü bilgisayar, ikinci olan Hasan Gülcan ve Ferhat Ayhan´a Başkan Eser tarafından tablet, yarışma üçüncüsü olan Senanur Sertkaya ve Ferda Kuşamaç´a ise Rektör Yardımcısı Baharçiçek akıllı bileklik hediye edildi.


Anahtar Kelimeler: Maket Köprü Yarışması