Muhtarlardan elektrik kesintisine tepki

Sungur ve Heyiketeği mahalle muhtarları patlayan trafo önünde basın açıklaması yaptı.

Muhtarlardan elektrik kesintisine tepki
Gündem 24.06.2016 14:27:30 1429 0

 

İlçemizde 21.06.2016 tarihinde aşırı yağışlar yüzünden Sungur ve Heyiketeği Mahallelerinde yanan trafo ve yüksek gelirim hatlarının tamiratının uzun sürmesi, akabinde 24 saati aşan elektrik kesintilerinin yaşanması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Sungur ve Heyiketeği mahalle muhtarları patlayan trafo önünde basın açıklaması yaparak, mübarek ramazan ayında yaşatılan bu çilenin hiçbir şekilde telafisi olmadığını, 3 gün geçmesine rağmen sürekli kesintilerin devam ettiğini açıkladı.

Sungur Mahallesi Muhtarı Murat Fırat, olayın olduğu günden beri vatandaşın, dağıtımı yapan firmaya hiçbir şekilde ulaşamadığını aktararak, ?3 gün geçmesine rağmen dağıtıcı firmadan hiçbir açıklama gelmedi. iletişim, ısınma, kamu ve sağlık hizmetleri, küçük ve büyük esnaf ile aynı zamanda üretim yapan tüm iş yerleri tedirginlik içinde bekliyor. Soruyoruz bakkalımızın dolabında eriyen dondurmaları ne olacak? Vatandaşlarımızın Ramazan için hazırlık yaptığı dolabındaki bozulan gıdalar ne olacak? Arayan arkadaşlara aynen şöyle demişler ?Mevzuatta böyle bir şey yok, kusura bakmayın´ e siz her ay fatura kesip tıkır tıkır paranızı bizden alıyorsunuz, 1 gün gecikse gelip paran var mı? diye sormuyorsunuz.! Evimizi hasta, yaşlı, sakat var mı? demeden mühürlüyorlar. Burada elektrik dağıtım şirketinin vatandaşa zulümden başka bir çabası yoktur.? dedi.

Fırat AKSA Elektrik Anonim Şirketi yetkililerine seslenen Heyiketeği Mahallesi muhtarı Hasan Çelik de, ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini belirterek, ilçede meydana gelen trafo arızalarının, kablo arızalarının her mevsim yaşandığını, yıllardır yatırım beklediğini kaydetti.

Mahalledeki elektrik altyapısın AKSA Enerji´nin ekiplerinden daha iyi bildiğini ifade eden Çelik, ?Kocaman ilçede 2 mahalle bu sıkıntıyı yaşıyor diğer mahallelerde bu sorun yok. Kışında aynı sıkıntıyı yaşadık kaloriferlerimiz uzun süre yanmadı. Bizim mahallelerin alt yapıları desteklemiyor. Trafo merkezleri ve yüksek gelirim alt yapı kabloları değiştirilerek yenilenmeli, biz bunu en başından beri söylüyoruz. Fakat onlar, yatırım yapmadan 5 lira daha fazla kar etmek için vatandaşın evinde dolabı, televizyonu yanmış umurlarında değil. Böyle bir anlayış kabul edilemez, bu anlayış, bozuk ve bize yakışmayan bir anlayıştır.? diye konuştu.

Muhtarlar, ilgili makamların bu durum karşısında sesiz kalmamaları gerektiğini belirterek, bir an önce altyapı sorunlarının kalıcı olarak giderilmesini istedi.

Öte yandan başvurumuz üzerine AKSA Enerji´nin gazetemize göndermiş olduğu basın bildirisi aşağıdaki gibidir.

?İlimiz Darende ilçesinde 21-22.06.2016 tarihleri arasında muhtelif saatlerde, bölgede faaliyet gösteren üretim santralinin koruma sistemlerinde oluşan aksaklıklar şebekemizin farklı noktalarında hasar meydana  getirerek elektrik kesintilerine neden olmuştur. Gereken müdahaleler ekiplerimiz tarafınca yapılmış olup kontrol ve çalışmalarımızın devam edeceği hususu kamuoyunun bilgisine sunulur. Saygılarımızla

FIRAT EDAŞ KURUMSAL İLETİŞİM YÖNETİCİLİĞİ?